Zapiekanka Enchilada na Śniadanie
Przepis na zapiekankę śniadaniową Enchilada Bake może zaspokoić Twoją ochotę na meksykańskie jedzenie w około 1 godzinę i 10 minut . Za 1,48 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 36 g tłuszczu i łącznie 545 kalorii . Jest ono dostarczane przez Taste of Home. 21 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką szpinak, sos pieprzowy, ser Monterey Jack i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 77% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy obejmują zapiekankę z indyka Enchilada , zapiekankę śniadaniową ze słodkich ziemniaków Hashbrown i zupę z kurczaka Enchilada .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze pięć składników. W innej misce wymieszaj sery. Nałóż około 1/4 szklanki mieszanki szynkowej poza środek każdej tortilli; posyp 2 łyżkami mieszanki serowej. Złóż boki i końce nadzienia i zwiń.
Ułożyć łączeniem do dołu w natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
W dużej misce wymieszaj jajka, śmietanę, mąkę, czosnek w proszku, sól i ostry sos paprykowy.
Posypać pozostałą mieszanką szynkową.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 50 minut. Odkryj; posyp pozostałymi serami.
Piecz jeszcze przez 5–10 minut lub do momentu roztopienia się sera.