Zapiekane Ziemniaki Au Gratin
Zapiekane ziemniaki Au Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.17 za porcję. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 14g białka, oraz 9g tłuszczu. Mieszanka mleka, soli, ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane ziemniaki au Gratin, Gratin Dauphinoise (Zapiekane Ziemniaki), oraz Easy Skillet zapiekane ziemniaki au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 2 quart, płytkie naczynie do pieczenia sprayem z oliwą z oliwek.
Włożyć ziemniaki do dużego garnka i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki są po prostu miękkie, o 8 protokół.
Odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
Mleko i mąkę przełożyć do dużego rondla i ubijać, aż mąka się rozpuści.
Dodać czosnek i tymianek i podgrzać na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina dojdzie do wrzenia i zgęstnieje, około 8 minut.
Zdjąć z ognia, wyrzucić gałązkę tymianku i wymieszać z solą.
Dodać 1 szklankę sera i mieszać do rozpuszczenia.
Ułóż połowę ziemniaków w naczyniu do pieczenia.
Polać połowę sosu serowego.
Dodaj pozostałe ziemniaki i top z resztą sosu.
Posypać pozostałym serem i piec przez 25 minut, aż bulgotnie. Umieścić pod brojlerem i broil na wysokiej, aż top jest rumiane, o 2 protokół.
Wielkość porcji: około 1 filiżanki