Zapiekane przegrzebki z sosem granatowym

Zapiekane przegrzebki z sosem granatowym
Zapiekane przegrzebki z sosem granatowym to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, nasiona granatu, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z mżawką z granatu, Zapiekane przegrzebki z sosem grejpfrutowym, oraz Przegrzebki zapiekane w Wok z sosem mandarynkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyciśnij sok z połówek granatu za pomocą rozwiertaka do cytrusów lub sokowirówki, aby odmierzyć 1 szklankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SokowirówkaSokowirówka
2
Połącz sok, ocet, sos sojowy, 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu i czerwonej papryki w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę (około 15 minut), często mieszając. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wypłukać przegrzebki; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
4
Rozgrzać olej w żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Posypać przegrzebki solą, cukrem i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PrzegrzebkiPrzegrzebki
CukierCukier
SólSól
6
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 2 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Ułóż 1/2 szklanki rukoli na każdym z 6 talerzy; przegrzebki podziel równomiernie między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
PrzegrzebkiPrzegrzebki
8
Każdą porcję skropić około 1 łyżką sosu; posypać 2 łyżkami nasion.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
NasionaNasiona

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn