Zapiekane przegrzebki z orzechami włoskimi i przyprawioną marchewką

Zapiekane przegrzebki z orzechami włoskimi i przyprawioną marchewką to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. Mieszanka cukru, miód, musztarda dijon, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z przyprawioną kukurydzą i pomidorowym Sukkotaszem, Zapiekane przegrzebki z naleśnikiem ziemniaczano-gruszkowym i szampanem Beurre Blanc, oraz Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w małej misce.
Połączyć połowę mieszanki soku pomarańczowego i przegrzebki w dużej misce, mieszając do herbu; odstawić. Odstawić pozostałą mieszaninę soku pomarańczowego.
Umieścić cukier w dużej patelni nonstick na średnim ogniu i gotować, aż cukier się rozpuści (nie mieszać).
Dodać orzechy włoskie, mieszając do powlekania, i zdjąć z ognia.
Rozłóż orzechy włoskie w jednej warstwie na papierze woskowym i odstaw w temperaturze pokojowej do wyschnięcia.
Odcedzić przegrzebki i wyrzucić marynatę. Na jednej stronie marynowanych przegrzebków nacisnąć mielony szczypiorek.
Umyć patelnię i wysuszyć.
Umieść patelnię pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu do gorąca.
Miejsce przegrzebki, szczypiorek boki w dół, w patelni; gotować 2 protokół z każdej strony.
Wyjmij przegrzebki z patelni i odstaw na bok.
Dodaj pozostałą mieszaninę soku pomarańczowego do patelni. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2 protokół. Powrót przegrzebki do patelni. Przegrzebki i sos podzielić równomiernie pomiędzy 4 talerze.
Każdą porcję posypać orzechami włoskimi.
Podawać z przyprawioną marchewką.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.