Zapiekane przegrzebki z boczkiem, kapustą i jabłkiem

Zapiekane przegrzebki z boczkiem, kapustą i jabłkiem
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 199 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Jeśli 1,45 zł za porcję spada w budżecie, pieczone przegrzebki z boczkiem, kapustą i jabłkiem może być ogromny bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, olej canolan, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej, Zapiekane przegrzebki z kapustą i porami, oraz Zapiekane przegrzebki z kapustą i porami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kawałki boczku gotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Usuń kawałki boczku z patelni, zachowując 1 1/2 łyżki kapieli na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj pokrojoną kapustę i posiekany tymianek na patelnię; smażyć 2 minuty, mieszając mieszankę kapusty od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj 1/2 szklanki wody, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średniego; przykryć patelnię. Gotować 5 Więcej minut. Wymieszać posiekane jabłko i ocet jabłkowy; przykryć. Gotować 5 minut. Wymieszać ugotowany boczek i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet JabłkowyOcet Jabłkowy
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
PieprzPieprz
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rozgrzać dużą, ciężką patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Posypać przegrzebki 1/4 łyżeczki soli i pozostały 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SólSól
8
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub aż przegrzebki są zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Umieść około 1 szklanki mieszanki kapusty na każdym z 4 talerzy. Ułóż 4 przegrzebki na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KapustaKapusta
10
Każdą porcję posypać 1/2 łyżeczki koperku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn