Zapiekane przegrzebki z boczkiem, kapustą i jabłkiem
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 199 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Jeśli 1,45 zł za porcję spada w budżecie, pieczone przegrzebki z boczkiem, kapustą i jabłkiem może być ogromny bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, olej canolan, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej, Zapiekane przegrzebki z kapustą i porami, oraz Zapiekane przegrzebki z kapustą i porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kawałki boczku gotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będą chrupiące.
Usuń kawałki boczku z patelni, zachowując 1 1/2 łyżki kapieli na patelni.
Dodaj pokrojoną kapustę i posiekany tymianek na patelnię; smażyć 2 minuty, mieszając mieszankę kapusty od czasu do czasu.
Dodaj 1/2 szklanki wody, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średniego; przykryć patelnię. Gotować 5 Więcej minut. Wymieszać posiekane jabłko i ocet jabłkowy; przykryć. Gotować 5 minut. Wymieszać ugotowany boczek i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać dużą, ciężką patelnię na dużym ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Posypać przegrzebki 1/4 łyżeczki soli i pozostały 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub aż przegrzebki są zrobione.
Umieść około 1 szklanki mieszanki kapusty na każdym z 4 talerzy. Ułóż 4 przegrzebki na każdej porcji.
Każdą porcję posypać 1/2 łyżeczki koperku.