Zapiekane przegrzebki morskie z Satsumą, pietruszką i salsą z szalotki
Seared Sea przegrzebki z Satsuma, pietruszka, i szalotka Salsa trwa wokół 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 74 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z moich przepisów wymaga satsuman pomarańcze, pietruszka, ocet winny, i satsuman sok pomarańczowy. Jest to raczej tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki z natką pietruszki i pesto z cebuli, Zapiekane przegrzebki z sosem cytrynowo-Pietruszkowym, oraz Zapiekane przegrzebki z masłem czosnkowo-Pietruszkowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w małej misce.
Dodać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodaj sekcje Satsuma orange.
Podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 2 protokół lub aż rumiane. Obróć przegrzebki.
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu; gotować 2 protokół lub do końca.
Umieść 1/3 szklanki rukoli na każdym z 4 talerzy. Ułóż 3 przegrzebki na każdej porcji; top każdej porcji z 2 łyżkami salsy.
Dekoruj pomarańczowymi klinami, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki można łączyć z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.