Zapiekane przegrzebki morskie z jabłkowo-sezamowym kuskusem i fioletowymi i żółtymi Puréesami z kalafiora

Zapiekane przegrzebki morskie z jabłkowo-sezamowym kuskusem i fioletowymi i żółtymi Puréesami z kalafiora
Zapiekane przegrzebki morskie z jabłkowo-sezamowym kuskusem i fioletowymi i żółtymi Puréesami z kalafiora wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 3,73 zł za porcję. To danie główne ma 577 kalorii, 15g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, śmietanę, jabłko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zielone jabłko, można śledzić to danie główne z Ten Chleb Jabłkowy Smakuje Jak Szarlotka jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki morskie z jabłkowo-sezamowym kuskusem i fioletowymi i żółtymi Puréesami z kalafiora, Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, oraz Chipotle słodkie ziemniaki i przyprawione przeciery jabłkowe.

Instrukcje

1
W dużym rondlu na umiarkowanym ogniu, połączyć fioletowy kalafior, śmietana, masło i powoli doprowadzić do duszenia. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż kalafior będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Przenieś kalafior do robota kuchennego lub blendera, rezerwując płyn do gotowania i przetwarzaj, dodając płyn do gotowania w razie potrzeby, aż będzie całkowicie gładki. Wyrzucić resztki płynu do gotowania. Za pomocą robota kuchennego lub blendera z małą prędkością powoli wlej olej, ubijając, aż będzie gładki. Doprawić solą i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
W dużym rondlu na umiarkowanym ogniu, połączyć żółty kalafior, śmietanę i masło i powoli doprowadzić do duszenia. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż kalafior będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Przenieś kalafior do robota kuchennego lub blendera, rezerwując płyn do gotowania i przetwarzaj, dodając płyn do gotowania w razie potrzeby, aż będzie całkowicie gładki. Wyrzucić resztki płynu do gotowania. Za pomocą robota kuchennego lub blendera z małą prędkością powoli wlej olej, ubijając, aż będzie gładki. Doprawić solą i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
W średnim rondlu doprowadzić wywar z kurczaka do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć z ognia, dodać kuskus, wymieszać, przykryć i odstawić na 5 minut. Za pomocą widelca puch kuskus, a następnie złóż jabłko i nasiona sezamu. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1
W małej misce, wymieszać sól i curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać olej do gorąca, ale nie palenie. Sear przegrzebki, przerzucanie raz, aż głęboki złoty kolor po obu stronach i po prostu gotowane przez, O 2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Pokroić każdy przegrzebek na pół poziomo i doprawić solą curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1
Purées fioletowy i żółty kalafior podzielić na 4 talerze. Ułóż miarkę kuskusu na 1 stronie każdego talerza. Ułóż 6 połówek przegrzebków po drugiej stronie każdej płyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2
Udekoruj klinami wapna i wodorostów wakame, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
WakameWakame
3
Od Mistrza
4
Szef kuchni, (C) © 2013 FOX

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn