Zapiekane piersi z kurczaka faszerowane serem i szynką
Smażone piersi z kurczaka nadziewane serem i szynką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 49g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, akompaniamenty: rukolę; ryż, wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Piersi z kurczaka faszerowane szynką i serem, Piersi Z Kurczaka Nadziewane Szynką I Serem, oraz Piersi z kurczaka faszerowane serem Pimiento dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połóż każdą połowę piersi, oskórowaną bokiem do góry, wzdłuż na desce do krojenia. Trzymając ostry nóż równolegle do powierzchni roboczej i zaczynając od długiego boku, przeciąć pierś prawie na pół poziomo (nie do końca), a następnie otworzyć go jak książkę.
Przykryj otwarte połówki piersi kawałkiem plastikowej folii i delikatnie Funt każdy do nawet 1/2-cala grubości z pounder mięsa lub wałka do ciasta.
Zdjąć folię i przykryć każdą otwartą połowę piersi 1 plastrem szynki i 1 plastrem sera, wkładając wszystkie wystające końce.
Ostrze kurczaka posmarować jajkiem, pozostawić pozostałą część, następnie złożyć każdą pierś na pół, aby zamknąć szynkę i ser.
Kurczaka osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Podgrzać 2 łyżki masła w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi. Podczas gdy masło jest ogrzewanie, szybko szczotkować więcej jaj na szew każdej piersi ponownie, a następnie pogłębiać piersi w mące, wytrząsając nadmiar. Podsmażyć kurczaka, obracając się raz, aż złoty i gotowane przez, O 8 minut w sumie.
Przenieść na talerz i zachować ciepło, luźno pokryte folią.
Dodać pozostałą łyżkę masła do patelni, następnie podsmażyć grzyby i szalotka, mieszając, 1 minuta.
Dodaj wino i deglaze patelni przez gotowanie, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, aż wino jest zmniejszona o około połowę, 1 do 2 protokół.
Dodaj pomidory i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną mięknąć, 3 do 4 minut.
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się o około połowę, o 6 protokół. Wymieszać wszystkie soki z kurczaka zgromadzone na talerzu i doprawić sosem solą i pieprzem.
Podawać kurczaka z sosem.