Zampone z ziemniakami i winegretem z musztardy balsamicznej
Zampone z ziemniakami i musztardą balsamiczną Vinaigrette to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 701 kalorii, 8G białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz musztardę dijon, ziemniaki russet, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Winegret Musztardowo-Balsamiczny, Sałatka z łososia musztardowo-koperkowego z balsamicznym winegretem, oraz Sałatka Imprezowa Z Balsamicznym Miodowo-Musztardowym Winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć i wysuszyć Zampone. Nakłuj Zampone około 20 razy igłą.
Umieść w garnku wystarczająco dużym, aby zanurzyć kiełbasę w wodzie. Napełnij garnek ciepłą wodą i doprowadzić do wrzenia. Obniż nieco ciepło, aby woda pozostała prawie wrząca. Przykryć i kontynuować gotowanie przez 1-1 / 2 godziny.
Odkryj i sprawdź temperaturę wewnętrzną kiełbasy za pomocą termometru do mięsa. Gotuj, aż temperatura wzrośnie o 150 stopni. Wyłącz ciepło i odstaw.
W 12-do 14-calowy non-stock saute patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać ziemniaki i smażyć powoli, aż lekko rumiane ze wszystkich stron.
Dodać mleko i gotować na wolnym ogniu, aż zmięknie, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Pozostawić w ciepłym miejscu.
W średniej misce wymieszać musztardę i ocet. Powoli dodawać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia w cienkim strumieniu, tworząc emulsję. Stale mieszaj, aż cały olej zostanie dodany.
Dodaj pokrojony szczypiorek i sprawdź przyprawy.
Usuń Zampone z wody. Ostrożnie pokroić połowę kiełbasy w 1/2-calowe rundy. Na dużym talerzu rozłóż ziemniaki wokół podstawy.
Umieść kawałki Zampone i plastry na ziemniakach.
Wlać vinaigrette do dzbanka, pozwalając każdej osobie ubrać swoją własną porcję.