Zaklinacz: karmelowe jabłka na Święto Pracy i nie tylko
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. 92 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz wodę, śmietanę, orzeszki ziemne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rześki Zaklinacz: Szczęśliwa czerwona kapusta i jabłka, Zaklinacz: Słoik Cezara, oraz Chrupki Zaklinacz: co zrobić ze zbyt dużą ilością jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciągnij łodygi z jabłek i pokrój mały X nożem do parkowania, gdzie kiedyś była każda łodyga. Wciśnij jeden koniec patyczka Loda lub gałązkę o cal do każdego jabłka, w którym znajduje się X.
W średnim, ciężkim rondlu połącz cukier i wodę. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając raz lub dwa razy drewnianą łyżką, aż cukier się rozpuści. Obserwuj uważnie i wyreguluj ciepło, aby utrzymać kontrolowane wrzenie. Gotować bez zakłóceń przez około 10 minut, aż karmel zmieni kolor na ciemny bursztynowy.
Zdjąć garnek z ognia. Bardzo ostrożnie dodać krem. Mieszanina zagotuje się wściekle. Energicznie mieszać drewnianą łyżką.
Niech karmel ostygnie przez około pięć minut. Podczas gdy karmel stygnie, drobno posiekaj orzeszki ziemne. Wyłożyć dużą płytę lub blachę do pieczenia papierem do pieczenia i spryskać sprayem do gotowania lub lekko pokryć olejem o neutralnym smaku.
Pojedynczo, trzymaj każde jabłko za patyk i obracaj, aby pokryć karmelem.
Niech nadmiar karmelu kapać z powrotem do garnka.
Jabłko w rolce w posiekanych orzechach. Ustaw każde jabłko na pergaminie, aby całkowicie ostygło.
Podawać natychmiast lub przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej przez okres do trzech dni.