Zabaglione z sezonowymi owocami

Zabaglione z sezonowymi owocami
Zabaglione z sezonowymi owocami to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka bitej polewy, żółtka, figi, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Zabaglione z letnimi owocami, Grillowane owoce z cytryną Zabaglione, oraz Świąteczna sałatka z zimowych zieleni i sezonowych owoców.

Instrukcje

1
Dodaj wodę do dużego rondla na głębokość 1 cala; doprowadzić wodę do gotować na wolnym ogniu. Zmniejsz ciepło, aż woda ledwo się gotuje i wytwarza parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kolendry, Uprażone I Drobno ZmiażdżoneNasiona Kolendry, Uprażone I Drobno Zmiażdżone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (1 Funt) Główka Sałaty Rzymskiej, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości1 (1 Funt) Główka Sałaty Rzymskiej, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości
2
Połącz Marsala, cukier i żółtka w dużej metalowej misce (miska powinna być wystarczająco duża, aby usiąść na rondlu, ale nie w rondlu); ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
1 1/2 Szklanki Mąki Cukierniczej (1/2 Funta)1 1/2 Szklanki Mąki Cukierniczej (1/2 Funta)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (1 Funt) Główka Sałaty Rzymskiej, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości1 (1 Funt) Główka Sałaty Rzymskiej, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/2 Szklanki Cukru (3 1/2 Uncji)1/2 Szklanki Cukru (3 1/2 Uncji)
3
Umieścić miskę na rondlu gotującej się wody; ubić mieszaninę jaj 4 minuty lub aż gruby i blady i termometr rejestruje 160 (mieszanina będzie trzymać swój kształt przez kilka chwil, gdy beaters są usuwane z miski).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kolendry, Uprażone I Drobno ZmiażdżoneNasiona Kolendry, Uprażone I Drobno Zmiażdżone
Zachowane Tłuszcze Wołowe Lub Roztopione MasłoZachowane Tłuszcze Wołowe Lub Roztopione Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 (1 Funt) Główka Sałaty Rzymskiej, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości1 (1 Funt) Główka Sałaty Rzymskiej, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości
1/2 Szklanki Cukru (3 1/2 Uncji)1/2 Szklanki Cukru (3 1/2 Uncji)
4
Łyżka 2/3 szklanki zabaglione do 4 płytkich obramowanych misek do zupy; góra z 7 ćwiartkami figowymi, 1/2 szklanki jagód i 1/4 szklanki ubitej polewy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (0,3 Uncji) żelatyny Truskawkowej Bez Cukru1 Opakowanie (0,3 Uncji) żelatyny Truskawkowej Bez Cukru
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1/2 Szklanki Kalafiora1/2 Szklanki Kalafiora
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Cukru (3 1/2 Uncji)1/2 Szklanki Cukru (3 1/2 Uncji)
5
Dekoruj miętą, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
6
Uwaga: 2 filiżanki pokrojonych w plasterki obranych brzoskwiń lub nektaryn zastąpić figami, jeśli jest to pożądane.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
7
Zabaglione (zah-bahl-YOH-nay) to klasyczny Wenecki deser z żółtek jaj, cukru i słodkiego wina Marsala, które zwykle podaje się na ciepło nad świeżymi owocami lub zwykłymi ciastami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
świeże Owoceświeże Owoce
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 1/2 Szklanki Mąki Cukierniczej (1/2 Funta)1 1/2 Szklanki Mąki Cukierniczej (1/2 Funta)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn