Zabaglione z sezonowymi owocami
Zabaglione z sezonowymi owocami to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka bitej polewy, żółtka, figi, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Zabaglione z letnimi owocami, Grillowane owoce z cytryną Zabaglione, oraz Świąteczna sałatka z zimowych zieleni i sezonowych owoców.
Instrukcje
Dodaj wodę do dużego rondla na głębokość 1 cala; doprowadzić wodę do gotować na wolnym ogniu. Zmniejsz ciepło, aż woda ledwo się gotuje i wytwarza parę.
Połącz Marsala, cukier i żółtka w dużej metalowej misce (miska powinna być wystarczająco duża, aby usiąść na rondlu, ale nie w rondlu); ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane.
Umieścić miskę na rondlu gotującej się wody; ubić mieszaninę jaj 4 minuty lub aż gruby i blady i termometr rejestruje 160 (mieszanina będzie trzymać swój kształt przez kilka chwil, gdy beaters są usuwane z miski).
Łyżka 2/3 szklanki zabaglione do 4 płytkich obramowanych misek do zupy; góra z 7 ćwiartkami figowymi, 1/2 szklanki jagód i 1/4 szklanki ubitej polewy.
Dekoruj miętą, w razie potrzeby.
Uwaga: 2 filiżanki pokrojonych w plasterki obranych brzoskwiń lub nektaryn zastąpić figami, jeśli jest to pożądane.
Zabaglione (zah-bahl-YOH-nay) to klasyczny Wenecki deser z żółtek jaj, cukru i słodkiego wina Marsala, które zwykle podaje się na ciepło nad świeżymi owocami lub zwykłymi ciastami.