Zabaglione z sezonowymi owocami

Zabaglione z sezonowymi owocami
Zabaglione z sezonowymi owocami to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka bitej polewy, żółtka, figi, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Zabaglione z letnimi owocami, Grillowane owoce z cytryną Zabaglione, oraz Świąteczna sałatka z zimowych zieleni i sezonowych owoców.

Instrukcje

1
Dodaj wodę do dużego rondla na głębokość 1 cala; doprowadzić wodę do gotować na wolnym ogniu. Zmniejsz ciepło, aż woda ledwo się gotuje i wytwarza parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Połącz Marsala, cukier i żółtka w dużej metalowej misce (miska powinna być wystarczająco duża, aby usiąść na rondlu, ale nie w rondlu); ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieścić miskę na rondlu gotującej się wody; ubić mieszaninę jaj 4 minuty lub aż gruby i blady i termometr rejestruje 160 (mieszanina będzie trzymać swój kształt przez kilka chwil, gdy beaters są usuwane z miski).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Łyżka 2/3 szklanki zabaglione do 4 płytkich obramowanych misek do zupy; góra z 7 ćwiartkami figowymi, 1/2 szklanki jagód i 1/4 szklanki ubitej polewy.
Składniki, których będziesz potrzebować
32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dekoruj miętą, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
6
Uwaga: 2 filiżanki pokrojonych w plasterki obranych brzoskwiń lub nektaryn zastąpić figami, jeśli jest to pożądane.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I PosiekaneDojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
7
Zabaglione (zah-bahl-YOH-nay) to klasyczny Wenecki deser z żółtek jaj, cukru i słodkiego wina Marsala, które zwykle podaje się na ciepło nad świeżymi owocami lub zwykłymi ciastami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
świeże Owoceświeże Owoce
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn