Zaatar Flatbreads
Zaatar Flatbreads może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 2353 kalorii, 57g białka, oraz 70 g tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zaatar, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest znakomite. Spróbuj Glazura Zaatar, Fresh Zaatar Rub, oraz Słomki Zaatar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże posypać miską miksera stojącego i zalać 1 1/2 szklanki ciepłej (11
Odstawić, aż drożdże zmiękną, około 5 minut.
Dodaj 3 łyżki. olej, mąka pszenna, 2 3/4 szklanki mąki uniwersalnej i sól.
Wymieszaj z hakiem do ciasta, aby zmiksować, a następnie ubijaj na średniej prędkości, stopniowo dodając około 1/4 szklanki więcej mąki uniwersalnej, aż ciasto będzie gładkie, rozciągliwe i tylko lekko lepkie, 10 do 12 minut.
Odstawić, przykryte, w ciepłym miejscu, aż podwójne, około 45 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 500 i ustaw 2 duże blachy do pieczenia w piekarniku na ciepło.
Rozwałkuj ciasto, następnie podziel na pół, uformuj każde z nich w gładką kulkę i odkurz mąką.
Rozwałkuj każdą piłkę na 12-przez 14-in. arkusz pieczenia pergamin do 12-in.- długi owal. Nakłuć ciasto widelcem na około 2-in. interwały.
Wyszczotkuj ciasto z pozostałym 1 1/2 łyżki. olej, następnie posypać 1/4 szklanki zaatar. Ostrożnie podnieś pergamin z ciasta do gorących blach do pieczenia.
Piec, aż pieczywo będzie złociste, 10 do 12 minut, przełączając pozycje patelni w połowie pieczenia. Pieczywo wsuń z pergaminu na stojaki chłodzące.
Pieczywo podawać ciepłe lub chłodne, z miską oliwy doprawionej obficie zaatarem do dunkingu.