Włoskie pieczarki faszerowane
Włoskie Nadziewane Grzyby to przystawka na 15 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 79 kalorii. Za 66 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. To bardzo niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka oregano lub grzybów, częściowo odtłuszczonego sera mozzarella i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie jest raczej złe. Włoskie pieczarki faszerowane, pieczarki faszerowane z włoską kiełbasą i włoskie pieczarki faszerowane z kiełbasą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij na ręczniki papierowe; odcedzić, zachowując 1 łyżkę ocieku.
Usuń łodygi z grzybów; odłóż czapki na bok. Drobno posiekaj połowę łodyg (resztę zostaw do innego użytku).
Do smażonego boczku dodajemy posiekane łodygi; smażyć 2-3 minuty.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj pozostałe składniki.
Mocno włóż mieszaninę grzanek do kapeluszy grzybów.
Umieścić w natłuszczonej formie o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 425°C przez 12-15 minut lub do momentu, aż grzyby będą miękkie.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Nadziewane Grzyby doskonale komponują się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Sangre de Toro Cava z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Sangre de Toro Cava]()
Sangre de Toro Cava
Jasnożółte z drobnymi i trwałymi perłami. Intensywny. Aromaty kwiatowe i świeżych owoców doskonale współgrają z nutami cytrusów i anyżu. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże. Pyszne jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.