Włoskie Mini Bochenki
Włoskie Mini bochenki mogą być tylko Śródziemnomorski przepis, którego szukasz. Za 18 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako dodatek. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, masła, płatków pietruszki i jajka. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy obejmują Mini Włoskie Bochenki Mięsne, Mini Bochenki Mięsne, oraz Mini Bochenki Dyniowe.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 3/4 szklanki mąki, cukru, drożdży, soli czosnkowej, włoskiej przyprawy i pietruszki. W rondelku podgrzej mleko, wodę i 1 łyżkę masła do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj tylko do zwilżenia.
Dodaj jajko; ubijaj, aż będzie gładkie. Dodaj 4 łyżki parmezanu i tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto; ubijaj do uzyskania gładkości.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 5 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podzielić na trzy części; uformować w bochenki.
Umieść w trzech natłuszczonych 5-3 / 4 cali. x 3-w. x 2-w. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 25 minut.
Rozpuść pozostałe masło;posmaruj ciasto.
Posyp pozostałym parmezanem.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub na złoty kolor.
Wyjmij z patelni na ruszty.