Włoskie Klopsy
Włoski klopsik może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 16G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka suszonych pomidorów, bazylii, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 48%. Podobne przepisy to Włoskie klopsy, Włoskie Klopsy, oraz Włoskie Klopsy.
Instrukcje
Pomidory zalać gorącą wodą i namoczyć, aż zmiękną, około 30 minut; odcedzić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przygotuj patelnię bochenkową w sprayu do gotowania.
Wymieszać odsączone pomidory, mieloną wołowinę, bułkę tartą, cebulę, bazylię, ketchup, ser provolone, białka jaj i czosnek razem w misce; zapakować do przygotowanej patelni bochenkowej.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy w środku, około 1 godziny. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 160 stopni F (70 stopni C).
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.