Włoskie Kanapki Monte Cristo
Włoskie kanapki Monte Cristo 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 53g tłuszczu i w sumie 842 kalorii. Za $3.92 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. 37 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga rukoli, Prosciutto cotto, pietruszki o płaskich liściach oraz soli i pieprzu. Jest to dość drogie przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Z łyżką wynik 79%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kanapki Monte Cristo, Kanapki Monte Cristo, oraz Kanapki Monte Cristo.
Instrukcje
Podgrzej dużą patelnię lub żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Przygotuj kanapki, rozprowadzając 4 kromki chleba z konfiturami. Na wierzch z plasterkiem sera, 2 plasterkami złożonego prosciutto, a następnie kolejnym plasterkiem sera.
Pozostałe kromki chleba posmarować Dijon i ułożyć na serze.
W dużej płytkiej misce ubij jajka z mlekiem lub śmietaną, parmezanem i natką pietruszki. Zagnieźdź masło w papierowym ręczniku i wytrzyj je na gorącej patelni. Zanurz kanapki w mieszance jajecznej i gotuj kanapki na głęboki złoty kolor, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Wrzuć rukolę z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz solą i pieprzem do smaku do dużej miski.
Pokrój kanapki od rogu do rogu i podawaj razem z sałatką.