Włoskie Ciasteczka Wielkanocne
Włoskie ciasteczka wielkanocne mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 48 i kosztuje 11 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, proszek do pieczenia, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Włoskie ciasto wielkanocne, Włoski Chleb Wielkanocny, oraz Włoski Sernik Wielkanocny.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Prześcieradła do ciastek.
W dużej misce, śmietany razem 1/2 szklanki masła i białego cukru, aż lekkie i puszyste. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać 1 łyżeczkę wanilii i 1 łyżeczkę ekstraktu migdałowego, 1/4 szklanki mleka i oleju.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, wymieszać z mokrą mieszanką.
Rozwałkuj ciasto na kulki o średnicy 1 cala. Na lekko posypanej mąką powierzchni, przetoczyć kulki na liny o długości około 5 cali. Zwiąż luźne węzły i umieść ciasteczka 1 cal od siebie na przygotowanych arkuszach ciasteczek.
Piec przez 5 minut na dolnej półce i 5 minut na górnej półce nagrzanego piekarnika, aż spody ciastek będą złociste. Gdy ciasteczka są chłodne, zanurz je w lukrze.
Aby zrobić lukier, połącz cukier cukierniczy, 1/2 szklanki masła i 1 łyżeczkę wanilii i 1 łyżeczkę ekstraktów migdałowych. Ubić 3 łyżki mleka, jedną łyżkę na raz, a następnie w razie potrzeby mieszać barwnik spożywczy.