Włoski Słodki Chleb
Przepis na włoski słodki chleb można przygotować w około 30 minut . Za 15 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 87 kalorii , 3 g białka i 2 g tłuszczu . Ten przepis służy 24 osobom. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, przyprawy, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako niedrogi chleb. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 19% , to danie nie jest tak wspaniałe. Podobne przepisy to słodki włoski chleb biszkoptowy , wypiek chleba: chleb włoski z białą pełnoziarnistą pszenicą i włoski chleb maszynowy (pieczony w piekarniku) .
Instrukcje
W misce maszyny do pieczenia chleba umieść siedem pierwszych składników w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz konsystencję ciasta (sprawdź ciasto po 5 minutach mieszania; w razie potrzeby dodaj 1–2 łyżki wody lub mąki).
Po zakończeniu cyklu przełóż ciasto na posypaną mąką powierzchnię. Podziel na pół. Z każdej porcji uformuj kulkę; lekko spłaszczyć.
Umieścić w dwóch natłuszczonych 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 45 minut.
Ubij jajko i wodę; posmaruj ciasto.
W razie potrzeby posyp przyprawą włoską.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z patelni na kratkę do ostygnięcia.