Włoski Bakłażan Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj włoskiego bakłażana Vinaigrette. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 155 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.31 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ozdoby: pomidory winogronowe, sól, bazylia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowany bakłażan z miętowym winegretem, Grillowany bakłażan z granatem Vinaigrette, oraz Pieczony bakłażan z kolendrą Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bakłażany pokroić w poprzek na plastry 1/2 cala; posypać ścięte boki solą 1 1/2 łyżeczki.
Umieść plastry w jednej warstwie na ręcznikach papierowych; odstawić na 1 godzinę.
Cukinię i Kabaczek pokroić wzdłuż na plastry o grubości od 1/8 do 1/4 cala; odstawić.
1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki oliwy z oliwek, mielony czosnek, posiekana bazylia, posiekana mięta i ocet balsamiczny przetworzyć w maszynce, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Plastry bakłażana opłukać wodą i osuszyć.
Plastry pędzla z mieszaniną oliwy z oliwek, posypać 1/4 łyżeczki soli. Ułóż bakłażana w jednej warstwie na lekko nasmarowanym grillu.
Plastry bakłażana z grilla, przykryte pokrywą grilla, na średnim ogniu (350 do 40
10 do 12 minut lub do lekko rumiane, obracając i szczotkowanie mieszaniną oliwy z oliwek.
Posypać plastry cukinii i kabaczka pozostałą 1/4 łyżeczki soli, posmarować mieszaniną oliwy z oliwek. Ułóż plastry w jednej warstwie na lekko nasmarowanym grillu.
Grill cukinia i plastry squasha, pokryte pokrywą grill, na średnim ogniu 5 minut; włączyć i grill 2 Więcej minut.
Ułóż grillowany bakłażan, cukinię i Kabaczek w równej warstwie w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Pozostałą mieszaninę oliwy z oliwek zalać warzywami. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Dekorować, w razie potrzeby.