Włoska zapiekanka ryżowa
Potrzebujesz bezglutenowego dania głównego ? Włoska zapiekanka z ryżem może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 398 kalorii , 16 g białka i 25 g tłuszczu każda. Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealna na jesień . Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z Taste of Home wymaga granulowanego bulionu wołowego, łodyg i kawałków grzybów, parmezanu i łagodnych linków kiełbasianych. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także włoską zapiekankę z kiełbasą i ryżem , włoską zapiekankę z kurczakiem i ryżem oraz włoską zapiekankę z kurczakiem i ryżem .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż kiełbasę na oleju, aż termometr wskaże 160°; odpływ.
Pokrój w plasterki o grubości 1/2 cala. Wróć na patelnię; dodać cebulę i ryż. Gotuj, aż ryż lekko się zrumieni. Dodać czerwoną paprykę, marchewkę, bulion i wodę. Doprowadzić do wrzenia.
Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż płyn zostanie prawie wchłonięty, od czasu do czasu mieszając.
Dodać groszek, grzyby i pomidory. Gotuj 5 minut dłużej lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Połowę mieszanki przełóż do miski, w której będziesz podawać. Na wierzch połóż połowę oliwek, jajka i ser. Powtórz warstwy.