Włoska zapiekanka ryżowa

Włoska zapiekanka ryżowa
Potrzebujesz bezglutenowego dania głównego ? Włoska zapiekanka z ryżem może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 398 kalorii , 16 g białka i 25 g tłuszczu każda. Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealna na jesień . Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z Taste of Home wymaga granulowanego bulionu wołowego, łodyg i kawałków grzybów, parmezanu i łagodnych linków kiełbasianych. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także włoską zapiekankę z kiełbasą i ryżem , włoską zapiekankę z kurczakiem i ryżem oraz włoską zapiekankę z kurczakiem i ryżem .

Instrukcje

1
Na dużej patelni smaż kiełbasę na oleju, aż termometr wskaże 160°; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Pokrój w plasterki o grubości 1/2 cala. Wróć na patelnię; dodać cebulę i ryż. Gotuj, aż ryż lekko się zrumieni. Dodać czerwoną paprykę, marchewkę, bulion i wodę. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż płyn zostanie prawie wchłonięty, od czasu do czasu mieszając.
4
Dodać groszek, grzyby i pomidory. Gotuj 5 minut dłużej lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5
Połowę mieszanki przełóż do miski, w której będziesz podawać. Na wierzch połóż połowę oliwek, jajka i ser. Powtórz warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn