Włoska kiełbasa lasagne (Zapalniczka )
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Włoskiej lasagny z kiełbasą (lżejszej). Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 676 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masową kiełbasę wieprzową, pomidory w puszkach, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Włoska Kiełbasa Lasagne, Włoska Kiełbasa Lasagne, oraz Włoska Kiełbasa Lasagne dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni, gotować kiełbasę, cebula i czosnek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kiełbasa nie jest już różowy; odcedzić.
Wymieszać 2 łyżki natki pietruszki, bazylii, cukru, pomidorów i sosu pomidorowego.
Podgrzać do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu odkryte około 45 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Piekarnik rozgrzać do 177°. gotować i odsączyć makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
W średniej misce wymieszaj ser ricotta, 1/4 szklanki parmezanu, pozostałą 1 łyżkę natki pietruszki i oregano.
Rozprowadzić 1 szklankę mieszanki sosu w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9 cali (3-quart). Top z 4 makaronem.
Rozprowadzić 1 szklankę mieszanki serowej na makaronie; rozprowadzić 1 szklanką mieszanki sosu.
Posypać 2/3 szklanki sera mozzarella. Powtórz z 4 makaronem, pozostałą mieszaniną sera, 1 szklanką mieszanki sosu i 2/3 szklanki sera mozzarella. Top z pozostałym makaronem i mieszanką sosu.
Posypać pozostałym serem mozzarella i 1/4 szklanki parmezanu.
Przykryć; piec 30 minut. Odkryć; piec około 15 minut dłużej lub aż gorące i bąbelkowe.
Odstawić na 15 minut przed cięciem.