Wypiek chleba: sezam i Len płaski
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 164 kalorie, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 40 centów za porcję. 40 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, mączkę lnianą, drożdże instant i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Wypiek chleba: żytni z kminkiem i lnem, Pieczenie chleba: szybko i powoli Sezam biały chleb, oraz Flatbreads len-rozmaryn z wędzoną solą morską dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mąkę, drożdże, sól, mączkę lnianą, nasiona sezamu i oliwę z oliwek w misce robota kuchennego wyposażonego w ostrze ciasta. Pulsuj kilka razy, aż wszystkie składniki zostaną równomiernie rozłożone.
Po uruchomieniu robota kuchennego dodaj wodę powolnym strumieniem, tak szybko, jak mąka może ją wchłonąć. Kontynuuj przetwarzanie, aż ciasto będzie gładkie, lub stosunkowo tak. Będzie wyboista od dodatków, ale samo ciasto powinno być gładkie i lepkie, a nie lepkie, i powinno być elastyczne.
Ciasto uformować w kulkę, skropić odrobiną oliwy, aby pokryć powierzchnię i włożyć ciasto do miski. przykryć miskę folią i odstawić do podwojenia, o 45 protokół.
Mąka powierzchnię roboczą lekko.
Ciasto wyjąć z miski i krótko zagnieść, a następnie podzielić na 8 części. Uformuj każdy kawałek w kulkę, a następnie spłaszcz kulkę w kształt dysku.
Podgrzej ciężkie żelazko do patelni jest idealne - na średnim ogniu.
Zwiń swój pierwszy dysk do około 6 cali średnicy.
Umieść go na patelni i gotuj z pierwszej strony, aż zacznie brązowieć na dnie i zacznie bąbelkować i dmuchać, około 1-2 minut.
Przekręcić płaski chleb i gotować z drugiej strony przez kolejne 30-60 sekund, aż brązowieje trochę z drugiej strony. Jest dobrze, że jest plamisty od gotowania na " bąbelkach."Czasami będziesz miał dużo mniejszych bąbelków, a czasami bąbelki się połączą i cały flatbread będzie dmuchał jak balon.
Jak każdy flatbread jest zrobione, stos je i przykryć je czystym ręcznikiem kuchennym, aby utrzymać je ciepłe, jak gotować resztę.
Podawać na ciepło lub schłodzić i podawać w temperaturze pokojowej.