Wulkan niespodzianka z cytrynowym ciastem
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 357 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mąki, skrobia ziemniaczana, lody waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Volcano cake, Tort wulkaniczny Paula, oraz Tort Urodzinowy Volcano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do miski włóż żółtka, cukier, otartą skórkę cytrynową i wanilię i dobrze wymieszaj trzepaczką, aż będzie gładka i gęsta.
Dodać skrobię ziemniaczaną i mąkę, wymieszać trzepaczką.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. W innej misce ubić białka aż do uzyskania jędrności.
Dodać około jednej trzeciej białek do mieszaniny żółtka i wymieszać trzepaczką, aby rozjaśnić ciasto. Resztę białek złóż do ciasta.
Wlać ciasto do maślanej 9-calowej springform patelni.
Piec na blasze w piekarniku 350 stopni przez około 35 minut. Ciasto powinno być ładne i puchate, jak wychodzi z piekarnika.
Ostudzić na patelni w ciepłym miejscu. Ciasto lekko się kurczy, ale w środku pozostaje wilgotne i gąbczaste.
Masło środek okrągłego talerza żaroodpornego i pokroić ciasto poziomo na cztery warstwy.
Umieść jeden z plastrów ciasta na masle. Łyżka lodów na plaster ciasta, montując go w środku, i wygładzić łopatką.
Przykryć wierzch Kopca lodów całkowicie tortem, rozbijając Pozostałe plastry ciasta na duże kawałki, w razie potrzeby, aby pasowały idealnie i całkowicie nad nadzieniem. (Wszelkie resztki ciasta można zamrozić do wykorzystania w przyszłości.)
Na ciasto posypać koniakiem. W tym momencie deser można umieścić w zamrażarce podczas przygotowywania reszty.
W misce miksera wyposażonego w nasadkę trzepaczki ubijamy białka do twardości. W międzyczasie wymieszaj żółtka i wanilię w osobnej misce widelcem, aż do wymieszania. Gdy białka są twarde, dodać cukier dość szybko i kontynuować ubijanie trzepaczką przez kolejne 15 do 20 sekund, aby go włączyć. Żółtka delikatnie złóż na białka za pomocą szpatułki. Łyżkę mieszanki souffé na wierzchu ciasta lodowego, wygładzić i zaokrąglić do stożkowego kształtu.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Ciasto powinno mieć grubość około 1 cala mieszanki sufletowej na cieście, z suflet wyżej w środku. Resztę mieszanki soufflé przełożyć do worka z ciastem wyposażonego w karbowaną końcówkę i zrobić spiralną dekorację wokół dna wulkanu. Kontynuuj dekorowanie ciasta, jak chcesz, z pozostałą częścią mieszanki sufletów.
Umieść wydrążoną skorupę pół-cytrynową w środku szczytu wulkanu. Pracuj szybko, aby lody i suflet pozostały jędrne.
Piec w piekarniku 400 stopni przez 12 do 15 minut. Na Zewnątrz ciasto powinno być ładnie rumiane,a to powinno być po prostu ustawić wewnątrz.
Jak tylko ciasto wyjdzie z piekarnika, posypać cukrem cukierniczym, wlać ciepły koniak do skorupki cytryny i zapalić. Natychmiast przynieś deser do stołu. Łyżka płonącego koniaku na ciasto. za pomocą łyżki, czerpać niektóre z suflet, ciasto, i lody na poszczególnych talerzach, i służyć.
Letterman, The Today Show i Good Morning America. Pan Pépin jest laureatem dwóch najwyższych odznaczeń rządu francuskiego: Chevalier de l ' Ordre des Arts et des
a Chevalier de l ' Ordre du Merite Agricole (1992). Jest również dziekanem programów specjalnych we Francuskim Instytucie kulinarnym wina i żywności, członkiem IACP i jest członkiem Rady Powierniczej Fundacji Jamesa Bearda. On i jego żona, Gloria, mieszkają w Madison w stanie Connecticut.