Wulkan niespodzianka z cytrynowym ciastem

Wulkan niespodzianka z cytrynowym ciastem
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 357 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mąki, skrobia ziemniaczana, lody waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Volcano cake, Tort wulkaniczny Paula, oraz Tort Urodzinowy Volcano dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do miski włóż żółtka, cukier, otartą skórkę cytrynową i wanilię i dobrze wymieszaj trzepaczką, aż będzie gładka i gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodać skrobię ziemniaczaną i mąkę, wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. W innej misce ubić białka aż do uzyskania jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
PiekarnikPiekarnik
4
Dodać około jednej trzeciej białek do mieszaniny żółtka i wymieszać trzepaczką, aby rozjaśnić ciasto. Resztę białek złóż do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać ciasto do maślanej 9-calowej springform patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
6
Piec na blasze w piekarniku 350 stopni przez około 35 minut. Ciasto powinno być ładne i puchate, jak wychodzi z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Ostudzić na patelni w ciepłym miejscu. Ciasto lekko się kurczy, ale w środku pozostaje wilgotne i gąbczaste.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Masło środek okrągłego talerza żaroodpornego i pokroić ciasto poziomo na cztery warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
2
Umieść jeden z plastrów ciasta na masle. Łyżka lodów na plaster ciasta, montując go w środku, i wygładzić łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
3
Przykryć wierzch Kopca lodów całkowicie tortem, rozbijając Pozostałe plastry ciasta na duże kawałki, w razie potrzeby, aby pasowały idealnie i całkowicie nad nadzieniem. (Wszelkie resztki ciasta można zamrozić do wykorzystania w przyszłości.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
LódLód
4
Na ciasto posypać koniakiem. W tym momencie deser można umieścić w zamrażarce podczas przygotowywania reszty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
1
W misce miksera wyposażonego w nasadkę trzepaczki ubijamy białka do twardości. W międzyczasie wymieszaj żółtka i wanilię w osobnej misce widelcem, aż do wymieszania. Gdy białka są twarde, dodać cukier dość szybko i kontynuować ubijanie trzepaczką przez kolejne 15 do 20 sekund, aby go włączyć. Żółtka delikatnie złóż na białka za pomocą szpatułki. Łyżkę mieszanki souffé na wierzchu ciasta lodowego, wygładzić i zaokrąglić do stożkowego kształtu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
KremKrem
CukierCukier
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Ciasto powinno mieć grubość około 1 cala mieszanki sufletowej na cieście, z suflet wyżej w środku. Resztę mieszanki soufflé przełożyć do worka z ciastem wyposażonego w karbowaną końcówkę i zrobić spiralną dekorację wokół dna wulkanu. Kontynuuj dekorowanie ciasta, jak chcesz, z pozostałą częścią mieszanki sufletów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść wydrążoną skorupę pół-cytrynową w środku szczytu wulkanu. Pracuj szybko, aby lody i suflet pozostały jędrne.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
CytrynaCytryna
4
Piec w piekarniku 400 stopni przez 12 do 15 minut. Na Zewnątrz ciasto powinno być ładnie rumiane,a to powinno być po prostu ustawić wewnątrz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Jak tylko ciasto wyjdzie z piekarnika, posypać cukrem cukierniczym, wlać ciepły koniak do skorupki cytryny i zapalić. Natychmiast przynieś deser do stołu. Łyżka płonącego koniaku na ciasto. za pomocą łyżki, czerpać niektóre z suflet, ciasto, i lody na poszczególnych talerzach, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
LodyLody
KoniakKoniak
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Letterman, The Today Show i Good Morning America. Pan Pépin jest laureatem dwóch najwyższych odznaczeń rządu francuskiego: Chevalier de l ' Ordre des Arts et des
3
Lettres (199
4
a Chevalier de l ' Ordre du Merite Agricole (1992). Jest również dziekanem programów specjalnych we Francuskim Instytucie kulinarnym wina i żywności, członkiem IACP i jest członkiem Rady Powierniczej Fundacji Jamesa Bearda. On i jego żona, Gloria, mieszkają w Madison w stanie Connecticut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn