Wtorek Bezglutenowy: Paluszki Mozzarelli
Bezglutenowe wtorek: mozzarella Sticks może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 301 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 5393 osoby. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, olej roślinny, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Kokosowo-Dyniowe Bez Nabiału, Bez Jajek, Wtorek bezglutenowy: ciasto czekoladowe z dyni bez alergenów, oraz Bezglutenowy Wtorek: S ' Amore Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw trzy talerze na blacie. Na pierwszym talerzu wymieszaj mąkę z białego ryżu, granulowany czosnek, sól, suszoną bazylię i świeżo zmielony czarny pieprz. Na drugim talerzu ubić jajka na gładką masę. Na trzecim talerzu umieść bułkę tartą.
Pokrój paluszki serowe na pół.
Ser sznurkowy zwijamy w białą mąkę ryżową, dobrze pokrywamy. Nie chcesz żadnych gołych plam na patyku z serem. Uważaj, aby pokryć końce kija serowego mąką. Zapobiega to "wyciekaniu" patyczka podczas smażenia.
Zwijamy ser w jajko, dokładnie pokrywamy. Powrót ser trzymać się białej mąki ryżowej i płaszcz ponownie. Powrót ponownie do jajka i dokładnie płaszcz. Wreszcie, rolki powlekane patyczki w bułce tartej.
Umieść powlekany patyk na patelni do pieczenia lub dużym naczyniu. Powtarzaj, aż wszystkie patyczki zostaną pokryte. Schłodzić paluszki serowe przez pięć minut.
Rozgrzać 1/2 cala oleju na 8-calowej patelni.
Posypać trochę białej mąki ryżowej na powierzchni oleju. Jeśli mąka skwierczy, olej jest gotowy.
Wyjąć paluszki serowe z lodówki.
Na patelnię ułożyć sześć paluszków serowych. Smażyć przez 30 sekund. Używając żaroodpornej szpatułki, zwiń kije w oleju, aby się obrócić. Smażyć dodatkowe 30 sekund lub aż patyczki będą złociste. Jeśli jakiś ser zacznie wyciekać, Usuń Kije Z Oleju.
Powtórz z pozostałymi paluszkami serowymi.
Podawać z sosem i cieszyć się!