Wtorek bezglutenowy: chrupiące i łatwe gofry
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać bezglutenowe wtorek: chrupiące i łatwe gofry spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 70 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, skrobię kukurydzianą, mąkę ryżową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 137 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bezglutenowy Wtorek: Łatwe Domowe Krakersy, Wtorek Bezglutenowy: Łatwa Pizza, oraz Chrupiące i przewiewne gofry bezglutenowe.
Instrukcje
W średniej misce do mieszania, ubij razem białą mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, słodką mąkę ryżową, proszek do pieczenia, cukier granulowany, sól i gumę ksantanową. W małej misce, ubij razem mleko, jajka, olej, i ekstrakt wanilii, aż będzie gładka.
Wlać mokre składniki na suche składniki. Używając trzepaczki balonowej lub ręcznego miksera, mieszaj, aż ciasto będzie gładkie. Nie powinny pozostać żadne grudki.
Podgrzewaj gofrownicę zgodnie ze wskazówkami producenta. Spryskaj żelazo obficie nieprzywierającym sprayem do gotowania. Łyżka ciasto na gorącym żelazku (ilość ciasta będzie się różnić w zależności od żelaza) i piec, aż złoty kolor i chrupiące.