Wtorek Bezglutenowy: Chleb Sodowy
Przepis bezglutenowy wtorek: chleb sodowy może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 45 minut. Na 1,46 zł za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 772 kalorie, 10g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i podnieś gumę ksantanową, sodę oczyszczoną, mąkę ryżową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 217 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wtorek Bezglutenowy: Chleb Z Dyni, Bezglutenowy Wtorek: Wegańskie Babeczki Z Chlebem Bananowym, oraz Bezglutenowy Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 350 °: F. Spryskaj 9-calową patelnię sprężynową nieprzywierającym sprayem do gotowania.
W średniej misce do mieszania, ubij razem białą mąkę ryżową, słodką mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, skrobię ziemniaczaną, kminek, proszek do pieczenia, sól, sodę oczyszczoną i gumę ksantanową. Odstawić.
W misce miksera stojącego, śmietanę razem masło i cukier granulowany na średniej prędkości, aż powstanie gęsta pasta, około 30 sekund.
Dodać jajka, pojedynczo, aż będą lekkie i puszyste, około 1 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki i dno miski.
Dodać połowę suchych składników. Włącz mikser na niską prędkość.
Wymieszać do momentu włączenia, około 20 sekund.
Wymieszać do całkowitego wymieszania. Powtórzyć z pozostałymi suchymi składnikami i maślanką. Po dodaniu maślanki mieszamy, aż ciasto będzie grube i puszyste, około 45 sekund.
Dodać rodzynki, wymieszać do momentu włączenia.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni.
Pieczemy chleb na złoty kolor, około 80 minut. Tester ciasta włożony do środka chleba powinien wyjść czysty.
Pozostawić chleb do ostygnięcia na patelni przez 10 minut. Odkręć chleb i umieść na drucianym stojaku, aby całkowicie ostygł. Przechowywać na ladzie do dwóch dni lub zamrażać do dwóch miesięcy.