Wołowina, Squash i Curry ze słodkich ziemniaków

Wołowina, Squash i Curry ze słodkich ziemniaków
Wołowina, Squash i słodkie ziemniaki Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 301 kalorii, 23G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.73 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, cebulę, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bataty i squash Tian, Fettuccine ze słodkich ziemniaków i dyni z orzechami pekan Gremolata, oraz Wołowina I Słodkie Ziemniaki Curry.

Instrukcje

1
Ryż ugotować w wodzie zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Tymczasem, w 12-calowej patelni, gotować wołowinę i cebulę na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina jest dokładnie ugotowana i cebula jest miękka;odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
WołowinaWołowina
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj gingerroot, curry, kminek i sól na patelni; gotować 1 minutę, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać ze słodkimi ziemniakami, pomidorami i bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
ImbirImbir
PomidorPomidor
BulionBulion
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć; dusić 10 minut lub aż ziemniak będzie prawie miękki. Wymieszać z cukinią. Przykryć; gotować od 5 do 10 minut dłużej lub aż ziemniaki i cukinia będą po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
ZiemniakZiemniak
4
Podawać mieszankę wołowiny na ryżu. Do każdej porcji dodać około 1 łyżki jogurtu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
WołowinaWołowina
RyżRyż

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Jules Taylor Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Jules Taylor Gruner Veltliner
Jules Taylor Gruner Veltliner
Tętniące życiem wino z cytryną i białymi brzoskwiniami z delikatną powłoką wanilii i mrowieniem białego pieprzu. Zapewnia przyjemny suchy kręgosłup, a jednocześnie jest warstwowy i kremowy z miękką kwasowością i orzechowymi niuansami. Jest jasny i świeży z wielkim bogactwem i fakturą z dzikiego fermentu i zapewnia szczególnie długie, harmonijne wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn