Wołowina Masala z imbirem i liściem Curry
Wołowina Masala z imbirem i liściem Curry jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 1256 kalorii, 58g białka, oraz 103g tłuszczu. Na 10,62 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka mielonego pieprzu, kawałek laski cynamonu, olej kokosowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Imbir i liść Curry Rasam, Wycięcia Z Liści Imbiru, oraz Kremowe Risotto z kminkiem i liściem Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby proszek masala: zmiel liście laurowe, cynamon, kardamon, goździki, nasiona kopru włoskiego i ziarna pieprzu w młynku do przypraw, aż mieszanina stanie się drobnym proszkiem.
W dużym, ciężkim garnku umieść kostki wołowiny, proszek masala, 2 szklanki posiekanej cebuli, zielone chiles, starty świeży imbir, czosnek i kurkumę.
Dodać wodę do przykrycia (około 1 szklanki) i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż wołowina jest gotowane przez.
Dodać sól. Wymieszać i nadal gotować na wolnym ogniu około 10 minut lub do momentu, gdy mieszanina będzie prawie sucha ,ale nie pozwól jej spalić (dodaj trochę więcej wody, jeśli to konieczne). Odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać nasiona gorczycy i gotować, aż zaczną pękać. Natychmiast dodać pozostałą 1 szklankę posiekanej cebuli i mieszać na średnim ogniu, aż cebula zmięknie i zacznie brązowieć, o 10 do 12 protokół.
Dodać liście curry i gotować do brązowego, o 3 protokół.
Wymieszaj mieszaninę wołowiny, czarny pieprz i sok z cytryny. Gotować, aż ładnie rumiane i ogrzane przez, O 8 protokół.