Wołowina Masala z imbirem i liściem Curry

Wołowina Masala z imbirem i liściem Curry
Wołowina Masala z imbirem i liściem Curry jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 1256 kalorii, 58g białka, oraz 103g tłuszczu. Na 10,62 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka mielonego pieprzu, kawałek laski cynamonu, olej kokosowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Imbir i liść Curry Rasam, Wycięcia Z Liści Imbiru, oraz Kremowe Risotto z kminkiem i liściem Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby proszek masala: zmiel liście laurowe, cynamon, kardamon, goździki, nasiona kopru włoskiego i ziarna pieprzu w młynku do przypraw, aż mieszanina stanie się drobnym proszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
2
W dużym, ciężkim garnku umieść kostki wołowiny, proszek masala, 2 szklanki posiekanej cebuli, zielone chiles, starty świeży imbir, czosnek i kurkumę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbirświeży Imbir
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Słodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 CalaSłodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 Cala
KurkumaKurkuma
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać wodę do przykrycia (około 1 szklanki) i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż wołowina jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4
Dodać sól. Wymieszać i nadal gotować na wolnym ogniu około 10 minut lub do momentu, gdy mieszanina będzie prawie sucha ,ale nie pozwól jej spalić (dodaj trochę więcej wody, jeśli to konieczne). Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
5
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać nasiona gorczycy i gotować, aż zaczną pękać. Natychmiast dodać pozostałą 1 szklankę posiekanej cebuli i mieszać na średnim ogniu, aż cebula zmięknie i zacznie brązowieć, o 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
7
Dodać liście curry i gotować do brązowego, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
8
Wymieszaj mieszaninę wołowiny, czarny pieprz i sok z cytryny. Gotować, aż ładnie rumiane i ogrzane przez, O 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować eseju Chenin Blanc Blend. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn