Wołowina duszona z czerwonym winem i grzybami

Wołowina duszona z czerwonym winem i grzybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wołowiny duszonej z czerwonym winem i grzybami. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 422 kalorie, 44g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 3,54 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, borowiki, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pollo al vino bianco con funghi (kurczak duszony w białym winie z grzybami), Wołowina Duszona W Czerwonym Winie, oraz Wołowina duszona w czerwonym winie.

Instrukcje

1
Połączyć borowiki i 1 szklanka wrzącej wody w małej misce; odstawić 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Grzyby odcedzić przez sito do miski, rezerwując płyn. Grzyby posiekać; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wołowinę posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
WołowinaWołowina
SólSól
4
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodaj połowę wołowiny na patelnię; smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć wołowinę z patelni łyżką szczelinową; umieścić w misce. Powtórz procedurę z pozostałą wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
7
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 3 minuty lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać grzyby cremini i marchew; smażyć 3 minuty lub aż grzyby będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MarchewMarchew
9
Dodać wołowinę, borowiki, płyn borowikowy, pozostałą 1/2 łyżeczki soli, pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu, bulion i kolejne 4 składniki (przez liście laurowe); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 godziny lub aż wołowina będzie miękka. Odkryć i gotować 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
GrzybyGrzyby
PieprzPieprz
BulionBulion
WołowinaWołowina
SólSól
10
Połączyć 1 łyżkę wody i skrobi kukurydzianej w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub aż ciecz zgęstnieje. Wyrzucić gałązki tymianku i liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Liście LauroweLiście Laurowe
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Nuta wina: grzyby i merlot to naturalne połączenie. Przystępna wersja Kalifornijska jak Buena Vista Carneros Merlot 2004 ($2
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WinoWino
13
zapewnia klasyczne smaki merlot ze śliwki i owoców czarnej wiśni wraz z odrobiną ziemi i dymu dębowego, który pięknie komponuje się z grzybami. Bogaty smak wina i jędrne taniny sprawiają, że jest to idealny wybór dla aromatycznej wołowiny. -- Jeffery Lindenmuth
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzereśnieCzereśnie
WinoWino
OwoceOwoce
WołowinaWołowina
śliwkaśliwka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia87
Magazyn