Wołowina duszona w Barolo

Wołowina duszona w Barolo
Wołowina duszona w Barolo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 6,12 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 870 kalorii, 104g białka, oraz 42g tłuszczu. Jeśli masz pulchne ząbki czosnku, duże łodygi selera, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Wołowina duszona w Barolo, Wołowina duszona w Barolo, oraz Brasato al Barolo (wołowina duszona w winie).

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik, ze stojakiem w środku, do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wszystkie powierzchnie pieczenia przyprawiamy 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
3
Wlać oliwę z oliwek do dużej patelni i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Położyć pieczeń w, I Brązowy go z każdej strony na minutę lub dwie, bez ruchu, aż karmelizowane na całym.
5
Wyjąć na talerz.
6
Jeszcze na średnim ogniu, wrzucić pokrojone warzywa i ząbki czosnku, wrzucić do herbu z olejem i rozprowadzić na patelni. Wrzuć rozmaryn, liście szałwii, startą gałkę muszkatołową, pieprz, suszone borowiki i pozostałą łyżeczkę soli i wrzuć wszystko razem. Gotować przez 3 lub 4 protokół, często mieszając i skrobanie się rumiane kawałki mięsa na dnie patelni, tylko do momentu, gdy warzywa zmiękną, a następnie obniżyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
PieprzPieprz
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
WarzywaWarzywa
RozmarynRozmaryn
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MięsoMięso
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Popchnij warzywa na boki i wróć pieczeń na patelnię, leżąc płasko na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wlać trzy butelki wina i wszelkie soki mięsne, które zebrano na półmisku. Pieczeń powinna być przynajmniej w połowie zanurzona-w razie potrzeby dodać bulion wołowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
MięsoMięso
WinoWino
9
Przykryj garnek i podgrzewaj, aż wino będzie się gotować na parze, ale nie gotować. Odsunąć patelnię i wstawić do piekarnika. Po 30 minutach obrócić pieczeń tak, aby odsłonięte mięso zanurzone było w duszonym płynie. Dusić w ten sposób, obracając mięso na patelni co 30 minut, przez około 3 godziny, aż do miękkości widlastej. Płyn nie powinien się zagotować & 151; jeśli tak, wlej zimną wodę, aby zatrzymać bulgotanie i obniżyć temperaturę piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MięsoMięso
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
10
Po około 4 i pół godziny sprawdź wołowinę termometrem do mięsa. Gdy jego temperatura wewnętrzna osiągnie 82°-należy go łatwo przebić widelcem-wyjmij patelnię z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Mięso wyjąć na talerz, z nienaruszonymi kawałkami marchwi i selera, aby służyć jako dekoracja.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
MięsoMięso
12
Odtłuścić tłuszcz z duszonych soków, podgrzać do wrzenia i zmniejszyć do pikantnej konsystencji, która pokrywa tył łyżki.
13
Wlać przez sito ustawione na czystym pojemniku. Wycisnąć soki z odcedzonych ziół i kawałków warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
14
Wlać dowolne soki z półmiska mięsa, a sos doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. (Jeśli nie zamierzasz podawać od razu, włóż mięso i zarezerwowane warzywa do sosu, aby odpocząć i ostudzić, na kilka godzin lub na noc.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
WarzywaWarzywa
SOSSOS
MięsoMięso
SólSól
15
Aby podawać, pokroić mięso w poprzek (łatwiej, gdy jest chłodne).
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
16
Wlać płytką warstwę sosu w szerokiej patelni i położyć plastry w, nakładając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Podgrzać sos do bulgotania, łyżki go na wołowinę, tak plastry są lekko powlekane. Podnieś je szeroką szpatułką i przesuń na ciepły talerz, wysunięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
18
Marchew i seler rozgrzać w sosie też, jeśli zostały zapisane, i układać na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
SOSSOS
19
Podawać, przechodząc bardziej podgrzewany SOS przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn