Wołowina Chili
Wołowina Chili może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na $1.95 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 578 kalorii, 44g białka, oraz 15 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka salsy, kakao w proszku, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Chili wołowe (Chili con Carne), Red Beef Chili, oraz Najlepsze Chili Wołowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wołowinę doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu z 2 łyżeczki oleju roślinnego; sear wołowiny w dwóch partiach, dodając do 2 łyżeczki więcej oleju roślinnego, aż rumiane ze wszystkich stron, 4 do 6 minut na partię. Za pomocą łyżki szczelinowej lub szczypce, przenieść wołowinę na talerzu, jak brązowieje.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki oleju do garnka; dodaj cebulę, czerwoną paprykę i czosnek. Gotować, mieszając, aż cebula będzie miękka, 8 do 10 minut. Wymieszać w kakao, chili w proszku, oregano, kminek i kolendra; gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać mączkę kukurydzianą i pastę pomidorową i gotować, aż pasta pomidorowa przykleja się do dna i karmelizuje, o 2 protokół. Wymieszać 6 szklanek wody, skrobanie pasty pomidorowej z dna patelni; doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Dodaj zarezerwowaną wołowinę i fasolę; częściowo przykryć garnek i dostosować ogień, aby utrzymać delikatne dusić, aż wołowina będzie miękka, 1 1/2 do 2 godzin.
Podawać chili ze świeżą salsą, limonką i brązowym ryżem, w razie potrzeby.