Wolno pieczona wieprzowina z cytrusami i czosnkiem
Wolno pieczona wieprzowina z cytrusami i czosnkiem może być tylko bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis, którego szukałeś. To danie główne ma 409 kalorii, 42g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,41 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś liście laurowe, sos worcestershire, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Foodnetwork ma 4 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 86%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Wolno Pieczony Łosoś Cytrusowy, Kurczak Pieczony Z Czosnkiem Cytrusowym, oraz Cytrusowa Pieczona Wieprzowina.
Instrukcje
Zmiksuj czosnek, oregano, tymianek, kolendrę i kminek, liście laurowe, 2 łyżki soli i 1 łyżeczkę pieprzu w robocie kuchennym, aby uzyskać gęstą pastę. Odetnij wieprzowinę z wyjątkiem cienkiej warstwy tłuszczu, a następnie zrób głębokie szczeliny na całej pieczeni (mniej więcej co 2 cale) nożem do obierania. Natrzyj pastę przyprawową na wieprzowinę i w szczeliny.
Wymieszaj soki cytrusowe, sos Worcestershire i oliwę z oliwek w dużej szklanej misce. Zanurz wieprzowinę w marynacie i posyp cebulą i zarezerwowanymi skórkami pomarańczy i cytryny. Przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin lub do 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej na 1 godzinę przed pieczeniem.
Wyjmij skórki cytrusów z miski i wstaw do lodówki.
Umieść wieprzowinę na ruszcie w dużej brytfannie (zachowaj marynatę i cebulę); piecz bez przykrycia, około 1 godziny.
Dodaj marynatę na patelnię i ułóż cebulę na wierzchu mięsa. Przykryj folią, obniż temperaturę piekarnika do 350 i piecz jeszcze 2 godziny. Odsłoń, umieść skórki cytrusów wokół wieprzowiny i kontynuuj pieczenie, od czasu do czasu fastrygując, aż mięso się zrumieni, a termometr włożony do dolnej połowy zarejestruje 190, 1 godzinę 30 minut do 2 godzin.
Przełóż wieprzowinę na deskę do krojenia i odstaw na 10 minut. W międzyczasie odtłuść nadmiar tłuszczu z soków z patelni. Pokrój wieprzowinę i podawaj z sokiem z cebuli i patelni.
Udekoruj skórkami cytrusów.