Wolno Gotowana Lasagne
Wolno gotowana lasagne może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Za 2,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 625 kalorii, 44 g białka i 37 g tłuszczu każda. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup karton sera ricotta, częściowo odtłuszczony ser mozzarella, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 55%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to wolno gotowana lasagne z wołowiną, wolno gotowana pieczeń balsamiczna (w powolnej kuchence, garnku błyskawicznym lub piekarniku) i wolno gotowana pieczeń w garnku z balsamikiem (w powolnej kuchence, garnku błyskawicznym lub piekarniku).
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę, zieloną paprykę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odpływ. Wymieszać z sosem makaronowym; przegrzać. W dużej misce wymieszaj ser mozzarella i ricotta, przyprawę włoską, czosnek w proszku, sól i pieprz.
Rozsmaruj 1 szklankę sosu mięsnego w owalnym naczyniu o pojemności 3 qt. powolna kuchenka. Podziel jeden makaron lasagne na trzy części.
Ułóż 1-1/3 makaronu na sosie, łamiąc makaron tak, aby pasował. Na wierzch połóż 2/3 szklanki sosu mięsnego i 1-1/3 szklanki mieszanki serowej. Powtórz warstwy dwukrotnie. Polać pozostałym sosem.
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4-5 godzin lub do momentu, aż makaron będzie miękki.
Posypać parmezanem. Przykryj i gotuj 15 minut dłużej.
Przed krojeniem odstaw na 10 minut.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Chianti, Montepulciano i Sangiovese to świetny wybór na lasagne. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.