Wołowina Tamales
Przepis wołowina Tamales mogą być wykonane w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Na 77 centów za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać mięso gulasz wołowy, cornhusks, długie paski cornhusk, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Tamales Wołowe, Wołowina Tamales, oraz Chipotle Beef Tamales dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, rozgrzej duży holenderski piekarnik na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 4 minut lub aż cebula będzie miękka.
Dodaj wołowinę; smażyć 5 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron. Wymieszać w 1 szklance wody i 1/2 łyżeczki soli; doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć i piec 1 1/2 godziny lub aż wołowina będzie miękka.
Przełożyć wołowinę do miski łyżką szczelinową.
Kroplówki wlać do szklanki.
Dodaj wystarczającą ilość wody do kapania do równej 1 szklanki. Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi.
Pokroić wołowinę na kawałki wielkości kęsa.
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania. Wołowinę odstawić na patelnię; posypać mąką. Gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać w mielonym chile; mieszać w mieszaninie kapieli. Zmniejszyć ogień i gotować 7 minut lub aż ciecz prawie odparuje, często mieszając.
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej.
Umieścić całe cornhusks w dużej misce; przykryć wodą. Masa łuski w dół z puszki; moczyć 30 minut.
Aby przygotować ciasto, połącz masę i 1 łyżeczkę soli w dużej misce.
Dodać masło i olej; dobrze wymieszać.
Dodać bulion i 1 szklankę wody; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto.
Pracując z jedną łuską na raz, umieść około 1/4 szklanki masy ciasta na środku łuski; naciśnij ciasto na prostokąt 4 x 3 cale. Łyżka około 2 łyżki mieszanki wołowiny po jednej stronie ciasta. Korzystając z łuski kukurydzy jako przewodnika, zwijaj tamale, styl galaretki; złóż dolne końce łuski pod. Tie 1 kukurydza łuska pasek wokół tamale, aby zabezpieczyć; stać prosto w Parowar warzyw. Powtórz procedurę z pozostałymi pełnymi łuskami kukurydzy, masą, mieszaniną wołowiny i paskami łuski kukurydzy. Tamales na parze, pokryte, 50 minut, lub do momentu, gdy ciasto jest twarde.
Usuń tamales z parowca warzywnego; odstawić 5 minut.
Podawać z czerwonym sosem Chile, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.