Wołowina - Bomba - Bourguignon

Wołowina - Bomba - Bourguignon
Wołowina - Bomba - Bourguignon wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1105 kalorii, 60 g białka i 73 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Za 9,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka świeżych liści oregano, parmezanu, sosu worcestershire i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 88 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 90%. Ten wynik jest niesamowity. Wypróbuj Beef -The Bomb- Bourguignon, Beef bourguignon (bœuf bourguignon / bœuf à la bourguignonne / wołowina po burgundzku) i Beef bourguignon (bœuf bourguignon / bœuf à la bourguignonne / wołowina po burgundzku), aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W niemetalowej misce wymieszaj 3/4 szklanki czerwonego wina, 1 łyżeczkę soli, 2 łyżeczki pieprzu i 2 łyżki sosu Worcestershire.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj stek z żeberka i pozostaw do marynowania na 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek RibeyeStek Ribeye
4
Usmaż boczek na dużej patelni, na średnim ogniu, aby powoli wytopił się tłuszcz. Gdy będą chrupiące, wyjmij je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, zachowując tłuszcz na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Wyjąć wołowinę z marynaty, osuszyć i dodać na patelnię z tłuszczem z boczku. Smażyć na średnim ogniu, obsmażając mięso ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Zdjąć mięso z patelni, na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Jeśli to konieczne, dodaj dodatkową ilość oleju, aby wynieść 2 do 3 łyżek całkowitego tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Dodaj marchewkę, pasternak i mrożoną cebulę. Gotuj, aż cebula stanie się jasnobrązowa, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
9
Do mieszanki warzywnej dodać mąkę i przygotować zasmażkę. Gdy zasmażka zacznie się rumienić, dodać czosnek i smażyć przez 2 minuty. Zgasić pozostałym czerwonym winem i wymieszać z bulionem wołowym. Redukuj na średnim ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
10
Dodać rumianą wołowinę, ugotowany boczek, tymianek, pietruszkę i oregano. Doprawić do smaku, dodając pozostałą 1 łyżeczkę soli i świeżo mielony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany PieprzPopękany Pieprz
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
11
Przełóż na półmisek, udekoruj parmezanem i smażoną cebulą i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona CebulaSmażona Cebula
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn