Więcej warzyw, mniej mięsa lato Bolognese
Więcej warzyw, mniej mięsa lato Bolognese może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji sosów. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 759 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 68 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, fettuccine, przecier pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest niesamowite. Spróbuj Jedz Za 8 Dolców: Mięso I Dwa Warzywa, 10-minutowy obiad z mięsem meksykańskim i warzywami, oraz Meat Loaf Bolognese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej głębokiej patelni.
Dodać cebulę, marchew, seler, cukinię i czosnek. Gotować przez około 10 minut lub do miękkości, dodając kilka rozprysków wody, jeśli mieszanina zacznie się przyklejać. Podgrzej ciepło i dodaj mielone. Smażyć jeszcze przez kilka minut, przerywając mielone z tyłu łyżki. Wymieszać z pomidorem czystym, zalać pokrojonymi pomidorami i dodać puszkę wody. Dusić przez 15 minut, aż sos będzie gęsty, a następnie doprawić.
Tymczasem gotuj fettuccine zgodnie z instrukcjami opakowania.
Wsypać groszek do sosu i dusić jeszcze 2 min do miękkości. Wymieszać z odsączonym makaronem i natką pietruszki, następnie podawać.