Wiązki ziemniaków i kapusty

Wiązki ziemniaków i kapusty
Wiązki ziemniaków i kapusty mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 866 kalorii. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 100 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Udaj się do sklepu i podnieś ziemniaki, czosnek, grubą bułkę tartą z bochenka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wiązki kapusty ze Szwabem, Czerwone Wiązki Ziemniaków, oraz Zestawy Zapiekanek Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować cebulę w oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż miękkie i złote, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Doprowadzić do wrzenia 6-do 8-quart garnek osolonej wody. Usunąć wszelkie przebarwione lub uszkodzone twarde zewnętrzne liście kapusty, następnie rdzeń kapusty i ostrożnie spuścić do wrzącej wody za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
GarnekGarnek
3
Zagotuj kapustę, odrywając 6 dużych liści (do wykorzystania jako ozdobne owijki i jedząc w razie potrzeby) szczypcami, które zmiękną i pozostawiając je z pozostałą kapustą, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
4
Przenieść duże liście do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Pozostałą kapustę przełożyć na durszlak, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
6
Przełożyć duże liście Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć, a następnie osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Lekko maślane muffinki, a następnie umieścić 2 paski pergaminu w krzyżujący wzór w każdej filiżance. (Będziesz miał 2-calowy zwis.) Wyłożyć każdą filiżankę dużym liściem kapusty. Grubo posiekać wystarczającą ilość pozostałej kapusty, aby zmierzyć 3 szklanki, następnie dodać do cebuli wraz z czosnkiem, 1/4 łyżeczka soli, 1/8 łyżeczka pieprzu, i wody i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta będzie miękka i rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
8
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Ziemniaki obrać i pokroić w 1 - calową kostkę, a następnie przykryć zimną osoloną wodą o 1 cal w rondlu 2-3-litrowym i doprowadzić do wrzenia. Gotować ziemniaki do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Odcedzić w durszlaku, a następnie umieścić ziemniaki w durszlaku na rondlu, aby wysuszyć na parze, odsłonięte, 5 minut. Ziemniaki rozgnieść w dużej misce, następnie wymieszać z maślanką, serem, chrzanem,1/2 patyczka masła i pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
MaślankaMaślanka
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
SerSer
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
11
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować bułkę tartą, często mieszając, aż złoty, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Każdy liść kapusty napełnij około 1/2 szklanki mieszanki ziemniaczanej, a następnie podziel mieszankę kapusty między liście. Wierzch z pozostałą mieszaniną ziemniaków, a następnie posypać równomiernie bułką tartą. Zagnieść brzegi kapusty w kierunku nadzienia (nie całkowicie przykryć).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
KapustaKapusta
ZiemniakZiemniak
13
Piec do ogrzania i brzegi kapusty są dobrze rumiane, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Przełożyć nadziewane liście na talerze za pomocą zwisów pergaminowych.
1
Gołąbki mogą być składane, ale nie pieczone, 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn