Wiry Czekoladowo-Wiśniowe
Wiry czekoladowo-wiśniowe mogą być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 30 i kosztuje 15 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, mąkę, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 10%. Spróbuj Chocolate Walnut Swirls, Bake & Slice Chocolate Swirls, oraz Fondue z masłem orzechowym z czekoladowymi zawirowaniami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło ubić na średniej prędkości miksera elektrycznego, aż będzie kremowe; stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając.
Dodać jajko i wanilię; dobrze ubić.
Mąkę połączyć, proszek do pieczenia i sól; dobrze wymieszać.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością.
Wyjąć połowę ciasta z miski.
Dodać zmielone wiśnie do ciasta w misce i dobrze wymieszać.
Dodać 3 łyżki mąki, jeśli ciasto jest zbyt miękkie.
Wyjąć ciasto wiśniowe z miski i odstawić. Powrót zwykłe ciasto do miski; dodać roztopioną czekoladę, bicie dobrze. Przykryć i schłodzić obie porcje ciasta 1 godzinę.
Rozwałkuj każdą połowę ciasta na prostokąt o wymiarach 15" x 8" na papierze woskowym z mąką.
Ciasto wiśniowe położyć na wierzchu ciasta czekoladowego; odkleić papier woskowy. Ciasno zwijaj ciasto, jellyroll fashion, zaczynając od krótkiego boku i łuszcząc papier woskowy z ciasta podczas walcowania. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Ciasto pokroić w plastry 1/4"; umieścić na nieczystych arkuszy cookie.
Piec w temperaturze 350 przez 10 do 12 minut.
Wyjąć do stojaków z drutu w celu ostygnięcia.
Uwaga: aby uniknąć płaskich ciasteczek, obracaj bułki ciasta w połowie drugiego czasu schładzania. Nić dentystyczna ułatwia cięcie ciasta.