Wiosenna Sałatka ryżowa z warzywami (Insalata di Riso)

Need a danie główne bezglutenowe? Wiosenna Sałatka ryżowa z warzywami (Insalata di Riso) może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Udaj się do sklepu i odbierz fasolę fava, groszek, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Insalata di riso con würstel (Sałatka ryżowa z parówkami), Chudy Insalata Di Riso, oraz Wiosenna Sałatka Warzywno-Ryżowa.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj ryż, wymieszaj i dostosuj ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przywieraniu ziaren do garnka, aż ryż jest ledwo gotowy, o 15 protokół. Będzie nadal gotować, gdy ostygnie.
Ryż dobrze odcedzić i rozłożyć na tacy, aby szybko ostygł.
Przynieś inny duży garnek osolonej wody do wrzenia. Trzymając szparagową włócznię w obu rękach, zegnij włócznię, aż pęknie naturalnie w miejscu, w którym staje się twarda. Powtórz z pozostałymi włóczniami. Odrzuć twarde końce i wytnij delikatną część na 1/3 cala długości. Szparagi i groszek blanszujemy we wrzącej wodzie przez 1 minutę i 30 sekund, następnie wyciągamy sitkiem i przekładamy do wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia, aby ostygły.
Obrać fasolę fava, następnie blanszować nieobrane fasole w tej samej wrzącej wodzie przez około 3 minuty.
Odcedzić, przenieść je do papierowego ręcznika wyłożonego blachą do ostygnięcia. Obierz fasolę fava, szczypając luźną skórę; obrana fasola powinna łatwo się wysunąć.
Umieścić sok z cytryny w małej misce. Doprawić solą i pieprzem. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek.
W dużej misce, połączyć schłodzony ryż, szparagi, groszek, fasola fava, bazylia, pietruszka, Skórka z cytryny, szynka i ser. Rzucaj rękami, aby się zmiksować.
Wlać sos na sałatkę (może nie trzeba go wszystkie) i wrzucić delikatnie. Smak i dostosować przyprawy.