Wilgotne Ciasto Czekoladowe
Wilgotne ciasto czekoladowe może być tylko deserem, którego szukasz. Za 30 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Jedna porcja zawiera 263 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką czekoladę, masło, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Wilgotne Ciasto Czekoladowe, Wilgotne Ciasto Czekoladowe, oraz Wilgotne Ciasto Czekoladowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i sól; odstawić. W misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej połącz czekoladę i masło. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 1 minutę. Mieszać; gotować 30 sekund dłużej lub do stopienia.
W małej misce połącz maślankę, olej i jajko.
Dodaj do suchych składników; ubijaj tylko do połączenia.
Dodaj mieszankę czekolady i wanilię.
Wlać do natłuszczonego 8-calowego. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić całkowicie na ruszcie.
Do lukru w rondelku wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, sól i czekoladę; wmieszaj kawę do zmiksowania. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać, aż mieszanina zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; dodać masło i wanilię.
Rozłóż ciepły lukier na cieście.