Wietnamskie Kotlety Jagnięce
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Wietnamskie kotlety jagnięce spróbować. Jedna porcja zawiera 1014 kalorii, 40g białka, oraz 74g tłuszczu. Na $7.55 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, miód, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wietnamskie Kotlety Wieprzowe, Wietnamskie Kanapki Z Jagnięciną, oraz Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wszystko z wyjątkiem jagnięciny w naczyniu do pieczenia 13 na 9 cali i ubijaj, aby połączyć.
Ułóż kotlety jagnięce w jednej warstwie w marynacie i obróć się do płaszcza. Przykryć, schłodzić i marynować co najmniej 4 godziny i do 24 godzin, obracając jagnięcinę co najmniej raz w czasie marynowania.
Wyjąć jagnięcinę z lodówki i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.
Piec jagnięcinę przez 15 minut. Odwróć kotlety i nadal piec, aż zarejestrują 54° na termometrze natychmiastowego odczytu dla średnio rzadkie, o 5 minut więcej.
Udekoruj kolendrą i podawaj z sosem, limonkami i ryżem na parze.