Wietnamskie letnie bułeczki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 245 kalorii, 11g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bazylię, wątki fasoli, miętę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wietnamskie Bułeczki Letnie, Wietnamskie letnie Roladki z krewetkami, oraz Wietnamskie letnie roladki z krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować bułki, połącz pierwsze 8 składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2
Dodaj gorącą wodę do dużego, płytkiego naczynia na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Umieść 1 arkusz papieru ryżowego w naczyniu; odstawić na 30 sekund lub tylko do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
4
Umieść arkusz na płaskiej powierzchni. Zorganizować 1/3 Puchar mieszanki krewetek ponad połowę arkusza, pozostawiając 1/2-calowy granicy. Składane boki arkusza nad wypełnieniem i zaczynając od wypełnionej strony, roll up jelly-roll fashion. Delikatnie naciśnij szew do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Na talerzu do serwowania (przykryć, aby nie wyschły) umieścić rolkę, szew w dół. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną krewetek i arkuszami papieru ryżowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Aby przygotować sos do zanurzania, połącz cukier i pozostałe składniki; wymieszaj trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Podawać z letnimi bułeczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym