Wietnamski stek z grilla z Portobellos i miętą-Cilantro Mojo

Wietnamski stek z grilla z Portobellos i miętą-Cilantro Mojo
Wietnamski Grillowany stek z Portobellos i miętowo-Kolendrową Mojo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 387 kalorii, 27g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, wodę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób naprawdę lubi to Wietnamskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany stek z miętowo-Kolendrową Mojo i grillowaną marchewką i pasternakiem, Pieczona brukselka z miętą, kolendrą i sosem po wietnamsku, oraz Sherry-stek balsamiczny na grillowanej Eskarole, Portobellos i do dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos, połączyć pierwsze 8 składników w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Miejsce w małej miseczce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Aby przygotować mojo, połącz kolendrę i następne 5 składników (przez 1 ząbek czosnku) w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Miejsce w małej miseczce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Usuń brązowe skrzela z spodów grzybów portobello za pomocą łyżki; wyrzuć skrzela.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
6
Każdy grzyb pokroić na 6 plastrów; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
7
Zielona fasola na parze 3 minuty lub do miękkości; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
8
Rozgrzać nieprzywierającą patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Dodaj stek; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
10
Wyjąć z patelni; pokroić stek po przekątnej ziarna na cienkie plasterki. Grzyby wrzucić z połową mieszanki soi; dodać do patelni. Stir-fry 1 minutę; zdjąć z patelni. Powrót stek na patelnię; gotować 2 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Skropić stek z pozostałą mieszaniną soi. Ułóż stek, grzyby i fasolkę szparagową na talerzach do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
12
Podawać z mojo.

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn