Wietnamska Sałatka Z Kurczakiem
Przepis Wietnamski Sałatka z kurczakiem może zaspokoić swoje Wietnamskie pragnienie w około 5 godzin. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 24g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz Azjatycki sos rybny, imbir, prażone orzeszki ziemne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wietnamska Sałatka Z Kurczakiem (Goi Ga), Wietnamska Sałatka Z Kurczakiem, oraz Wietnamska sałatka z kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sok z limonki, czosnek, imbir, chiles, 2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, następnie natrzyj na cały kurczak, wewnątrz i na zewnątrz. Marynować, pod przykryciem, w temperaturze pokojowej podczas gotowania warzyw.
Kapustę cienko pokroić w krajalnicę.
Marchew pokroić w cienkie zapałki (1/8 cala) nożem. Gotuj warzywa w dużym garnku z osoloną wrzącą wodą (2 łyżki soli na 6 litrów wody), aż będą chrupiące, od 4 do 5 minut.
Przełożyć na duże sito lub durszlak łyżką szczelinową (przywrócić wodę do wrzenia) i spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Do wrzącej wody dodać cukier, następnie dodać kurczaka z marynatą i gotować, przykryte, 15 minut.
Wyjąć z ognia i pozostawić kurczaka w płynie do gotowania, pokryte, 30 minut. Ostrożnie przenieść kurczaka szczypcami do deski do krojenia i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Grubo rozdrobnić mięso (i skórę w razie potrzeby), przenosząc do dużej miski.
Na wolnym ogniu w małym rondlu wymieszaj sos rybny i brązowy cukier, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmiksuj mieszaninę w blenderze wraz z chiles, imbirem i czosnkiem (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Wymieszać z sokiem z limonki.
Przełożyć na duże sito lub durszlak łyżką szczelinową (przywrócić wodę do wrzenia) i spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Do wrzącej wody dodać cukier, następnie dodać kurczaka z marynatą i gotować, przykryte, 15 minut.
Wyjąć z ognia i pozostawić kurczaka w płynie do gotowania, pokryte, 30 minut. Ostrożnie przenieść kurczaka szczypcami do deski do krojenia i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Grubo rozdrobnić mięso (i skórę w razie potrzeby), przenosząc do dużej miski.Przygotuj dressing, gdy kurczak ostygnie: dodaj sos rybny i brązowy cukier do gotowanego na wolnym ogniu w małym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmiksuj mieszaninę w blenderze wraz z chiles, imbirem i czosnkiem (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Wymieszać z sokiem z limonki. Złóż sałatkę: wrzuć warzywa z połową dressingu i kurczaka z resztą.
Podawać kurczaka na warzywach i posypać orzeszkami ziemnymi, bazylią i miętą.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.
* Kurczak można marynować do 1 godziny.* Kurczak i warzywa można gotować 1 dzień wcześniej. Schłodzić osobno (przykryć raz ostygnie).* Opatrunek można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnym pojemniku.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "