Wietnamska Pikantna Sałatka Z Uchem Świni

Wietnamska Pikantna Sałatka Z Uchem Świni
Wietnamski styl pikantna sałatka z uchem świni może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 2,48 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Jeśli masz liście kolendry i niektóre łodygi, sos sojowy, świńskie uszy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Marchewkowa Po Wietnamsku, Wietnamska Sałatka Z Makaronem Wieprzowym, oraz Kotlety wieprzowe po wietnamsku ze świeżą sałatką ziołową.

Instrukcje

1
Usuń włosy z uszu, goliąc je maszynką do golenia (nic nie sprawia, że czujesz się bliżej jedzenia niż golenie!) lub poprzez wypalenie go nad płomieniem gazowym (trzymanie uszu szczypcami).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
Doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodaj wszystkie składniki duszenia. Uszy pokroić cienko (może to być łatwiejsze, gdy uszy były we wrzącym bulionie przez około 15 minut). Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1-2 godziny, aż do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
4
Krótko przed zakończeniem uszu przygotuj makaron, gotując go przez 2 minuty lub aż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
5
Odcedzić i odstawić.
6
Następnie przygotuj opatrunek. W moździerzu zmielić paprykę chili, trawę cytrynową i czosnek na szorstką pastę. W misce ubijamy sok z limonki, cukier, sos rybny i sos sojowy, aż cukier się rozpuści, a następnie dodajemy pastę chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
Pasta ChiliPasta Chili
Sos RybnySos Rybny
Eliksir GEliksir G
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Gdy uszy są delikatne, usuń je z bulionu (odcedzić i zachować płyn do innego użytku). Wymieszać z przygotowaną marchewką i zieleniną, makaronem i dressingiem. Top z orzeszkami ziemnymi i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
ZieloniZieloni
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
8
Uwaga: Jeśli masz dostęp do dobrego azjatyckiego sklepu spożywczego z wietnamskimi zieleniami, uzyskaj wiele ciekawych wyglądających i wymieszaj je razem, aby uzyskać przyjemną różnorodność kolorów, smaków i tekstur.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście kolendry i niektóre łodygiświeże liście kolendry i niektóre łodygi3laski cynamonulaski cynamonu454Orzechy dowolne (posiekane)świńskie uszy (około 4)świńskie uszy (około 4)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos rybnysos rybny2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście miętyświeże liście mięty3ząbki czosnkuząbki czosnku1gałka4-calowa gałka imbiru w plasterkach4-calowa gałka imbiru w plasterkach1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiWietnamskie zielenie (patrz uwaga) lub rukola wodnaWietnamskie zielenie (patrz uwaga) lub rukola wodna2limonki, soczystelimonki, soczyste12-calowy segment trawy cytrynowej (użyj białej części łodygi), posiekany2-calowy segment trawy cytrynowej (użyj białej części łodygi), posiekany1łodygatrawa cytrynowa, pokrojona na 1trawa cytrynowa, pokrojona na 1" segmenty i lekko rozbita1małecebula pokrojona w klinycebula pokrojona w kliny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiorzeszki ziemne prażone, posiekaneorzeszki ziemne prażone, posiekane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2wiązki makaronu z fasoli mung (szkło) (lub cienki makaron ryżowy 4 uncje)wiązki makaronu z fasoli mung (szkło) (lub cienki makaron ryżowy 4 uncje)3strąki anyżu gwiaździstegostrąki anyżu gwiaździstego2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże Tajskie liście bazyliiświeże Tajskie liście bazylii2Thai red Chili peppers (do smaku)Thai red Chili peppers (do smaku)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet białyocet biały
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn