Wieszak stek z szalotką

Przepis wieszak stek z szalotki mogą być wykonane w około 30 minut. To danie główne ma 606 kalorii, 47g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 5,84 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 150 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka masła, wina, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wieszak Stek Z Szalotką, Kolacja dziś wieczorem: stek z wieszaka z szalotką i pieczarkami, oraz Łatwy sos do steków z Podsmażonym stekiem z wieszaka.
Instrukcje
Podsmaż steki ze wszystkich stron:
Rozgrzać olej w dużej patelni o ciężkim dnie lub smażyć na patelni na dużym ogniu. Steki osuszyć papierowym ręcznikiem i doprawić solą i pieprzem.
Gdy patelnia jest gorąca, umieść steki na patelni i brąz je ze wszystkich stron. (Nie należy przesuwać kawałki stek, dopóki nie rumiane na jednej stronie, jeśli je przenieść, nie będzie łatwo brązowy.)
Gotować, aż zrobione do preferencji, wyjąć z patelni: nadal włączyć je, dopóki nie są gotowane do preferencji, 6 minut w sumie średnio rzadkie (steki będą nadal gotować, jak reszta), kilka minut dłużej dla bardziej dobrze zrobione.
Przenieść steki do ciepłego naczynia i przykryć je folią i niech odpoczną podczas przygotowywania sosu.
Zrobić sos: zmniejszyć ogień do średniej, dodać łyżkę masła i szalotki. Doprawić solą i pieprzem i gotować, często mieszając, aż szalotka zmięknie, o 3 do 5 protokół.
Dodać ocet i gotować, aż się zagotuje, a następnie dodać wino.
Doprowadzić wino do wrzenia i niech zmniejszyć do około połowy.
Zdjąć patelnię z ognia, wymieszać z pozostałą łyżką masła i posiekaną natką pietruszki.
Pokroić steki w poprzek ziarna, aby służyć: aby służyć, pokroić każdy stek w poprzek ziarna na cienkie plasterki. Rozgrzać plastry na ciepłym talerzu obiadowym.
Polać ciepłym sosem szalotkowym na mięsie i podawać natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty