Wieprzowina Wellington
Wieprzowina Wellington może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Ten przepis służy 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 984 kalorii, 107g białka, oraz 46g tłuszczu na porcję. Za 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 443 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką jajko, pieprz, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia świetny wynik spoonacular 95%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Wieprzowina Wellington, Wieprzowina Wellington, oraz Wieprzowina Wellington.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak w górnej jednej trzeciej piekarnika i podgrzej do 400 stopni F.
Ubij jajko i wodę w małej misce i odstaw na bok.
Umieść krążki jabłek w misce mini robota kuchennego i przetwarzaj przez 30 do 45 sekund lub do momentu, gdy osiągną rozmiar średniej kości. Odłóż na bok.
Odetnij polędwicę wieprzową z nadmiaru tłuszczu i srebrnej skóry. Pokrój polędwicę wzdłuż środka, tworząc 2 oddzielne kawałki.
Połóż kawałki polędwicy obok siebie od głowy do ogona, aby po ułożeniu razem miały ten sam rozmiar na końcach.
Rozłóż na blacie kawałek pergaminu o wymiarach 12 na 16 cali i ułóż kawałki prosciutto na środku, nakładając je na tyle, aby utworzyć solidną warstwę, która jest tak długa jak polędwica. Na wierzch z drugim kawałkiem pergaminu i za pomocą wałka do ciasta przewróć prosciutto, aby pomóc przylegać do siebie.
Wyjmij pergamin i posyp prosciutto solą, pieprzem i tymiankiem. Połóż polędwicę na środku prosciutto.
Rozłóż suszone jabłka między 2 kawałkami polędwicy i odepchnij je, aby jabłka były między nimi trzymane. Używając pergaminu, aby pomóc, owinąć prosciutto wokół polędwicy, aby całkowicie zamknąć w opakowaniu.
Posyp blat mąką i rozwałkuj ciasto na 12 na 14 cali.
Rozłóż musztardę cienko na środku ciasta i połóż polędwicę owiniętą prosciutto na środku ciasta na musztardzie. Złóż ciasto francuskie do góry i na wierzch polędwicy, a następnie zwiń do całkowitego zamknięcia, szczotkując brzegi ciasta płynem do mycia jajek w celu uszczelnienia. Odwróć polędwicę tak, aby Strona polędwicy z podwójną grubością ciasta znajdowała się pod spodem. Ściśnij końce ciasta, aby uszczelnić.
Posmaruj całe ciasto płynem do mycia jajek.
Połóż polędwicę na pół arkuszu wyłożonym pergaminem i piecz przez 25 do 30 minut lub do momentu, gdy wieprzowina osiągnie wewnętrzną temperaturę co najmniej 140 stopni F.
Wyjmij polędwicę z piekarnika, przełóż do rusztu chłodzącego i odstaw na 10 minut przed pokrojeniem i podaniem.