Wieprzowina pieczona w pancetcie i ziołach z konfiturą figową
Pieczona w pancetcie i ziołach wieprzowina z konfiturą figową to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 680 kalorii, 61g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $5.0 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, wodę, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, Jak zrobić figową polędwicę wieprzową na wiele posiłków, oraz Wieprzowina Pieczona Ziołowo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki zagotować w dużym rondlu na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować mieszaninę aż zgęstnieje i zmniejsza się do 4 filiżanek, mieszając od czasu do czasu, o 45 protokół.
Przenieść dżem do dużej miski. Całkowicie fajne. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Korzystanie Włącz/Wyłącz włącza, puree oliwa z oliwek, szałwia, tymianek, rozmaryn, sól morska i pieprz w procesorze, aż będzie prawie gładka.
Umieścić wieprzowinę na ciężkiej patelni. Mieszankę ziołową Rub na obu pieczeniach. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wieprzowinę obficie posypać solą i pieprzem.
Umieść plastry pancetta na wieprzowinie, nakładając się, jeśli to konieczne. Pieczeń, aż mięso termometr włożony do środka rejestry wieprzowe 63°, O 1 1/2 godziny.
Przenieść pieczenie wieprzowe na talerz; usunąć Sznurek i odstawić na 15 do 30 minut przed rzeźbieniem(temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 stopni).
Podawać wieprzowinę z dżemem figowym.
* Pancetta (włoski boczek peklowany w soli) jest dostępna na włoskich rynkach i w niektórych sklepach z artykułami spożywczymi