Wieprzowina Moo Shu Z Mandarynkami

Wieprzowina Moo Shu Z Mandarynkami
Need a bezglutenowy i bezmleczny napój? Wieprzowina Moo Shu z naleśnikami mandarynkowymi może być świetnym przepisem. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, sos sojowy, sos hoisin, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Moo Shu z mandarynkowymi naleśnikami, Szybkie i łatwe naleśniki mandarynkowe dla jednego, oraz Kaczka po pekińsku z naleśnikami mandarynkowymi i sosem śliwkowym.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 4 składniki w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Dodać wieprzowinę; zapiekać i marynować w lodówce 1 godzinę, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
3
Wyjąć wieprzowinę z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
4
Połączyć wrzącą wodę i suszone grzyby shiitake w misce; przykryć i odstawić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby ShiitakeSuszone Grzyby Shiitake
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Odcedzić; wyrzucić łodygi grzybów i cienko pokroić czapki grzybowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
6
Połączyć pokrojone czapki grzybowe, zielona cebula, czosnek, i imbir w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Połączyć wrzącą wodę i grzyby ucha drewna w misce; przykryć i odstawić 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Odcedzić; grzyby pokroić w cienkie plasterki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
9
Połączyć 3 łyżki wina ryżowego i następnie 4 Składniki (3 łyżki wina ryżowego przez czarny pieprz) w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Wino RyżoweWino Ryżowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Ogrzać 1 1/2 łyżeczki oleju roślinnego w woku lub dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Dodać wieprzowinę i smażyć 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
12
Wyjąć wieprzowinę z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj 1 1/2 łyżeczki oleju roślinnego do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodać jajka; smażyć 30 sekund lub do miękkiej jajecznicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
15
Dodać mieszankę grzybów shiitake; smażyć 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
16
Dodaj łodygi kapusty; smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
17
Dodać grzyby ucho drewna, liście kapusty, i 2 łyżki wina ryżowego; stir-fry 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Wino RyżoweWino Ryżowe
KapustaKapusta
18
Dodać mieszankę wieprzowiny i skrobi kukurydzianej; smażyć 2 minuty lub aż sos będzie gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
19
Na półmisku wyłożyć mieszankę wieprzową.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
20
Połączyć sos hoisin i 1 łyżka sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Sos SojowySos Sojowy
21
Rozprowadzić około 1 1/2 łyżeczki mieszanki sosu hoisin na niegotowanej powierzchni każdego naleśnika mandarynki. Top każdy naleśnik z 1/2 szklanki mieszanki wieprzowej; zwinąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
MandarynkiMandarynki
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
WieprzowinaWieprzowina
RolkaRolka
22
(Łącznie naleśniki z mandarynkami)
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkiMandarynki

Składniki

0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)680papryka habaneroschab bez kości, przycięty i pokrojony w paski 1 x 1/4 calaschab bez kości, przycięty i pokrojony w paski 1 x 1/4 cala1warzywo (np. szpinak)mrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy2warzywo (np. szpinak)mrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreociemny olej sezamowyciemny olej sezamowy10suszone grzyby shiitakesuszone grzyby shiitake7papryka habanero1/4 szklanki suszonych grzybów drzewnych (o1/4 szklanki suszonych grzybów drzewnych (o2largesjajka lekko ubitejajka lekko ubite2Spód: okruszki z herbatników grahammielony obrany świeży imbirmielony obrany świeży imbir12goździkiłyżki mielonego czosnku (ołyżki mielonego czosnku (o1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 cal) pokrojona zielona cebula(1 cal) pokrojona zielona cebula1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół1porcja startego parmezanusos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy2Spód: okruszki z herbatników grahamsos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy3Spód: okruszki z herbatników grahamsos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy16Naleśniki Z MandarynkamiNaleśniki Z Mandarynkami7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojone łodygi kapusty napa (Chińskiej)cienko pokrojone łodygi kapusty napa (Chińskiej)9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojone liście kapusty napa (Chińskiej)cienko pokrojone liście kapusty napa (Chińskiej)2Spód: okruszki z herbatników grahamwino ryżowe lub sakewino ryżowe lub sake3Spód: okruszki z herbatników grahamwino ryżowe lub sakewino ryżowe lub sake1warzywo (np. szpinak)1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1porcja startego parmezanuolej roślinny podzielonyolej roślinny podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn