Wieprzowina Moo-Shu

Wieprzowina Moo-Shu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wieprzowiny Moo-Shu. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 827 kalorii, 36g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na $5.25 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, grzyby, sos ostrygowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Herb Prosciutto na kotletach wieprzowych "wieprzowina na wieprzowinie", Slow Cooker Chinese Pork vel char siu Pork, oraz Wieprzowina Chashu (marynowany duszony brzuch wieprzowy do Tonkotsu Ramen) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj mąkę i 1 szklankę wrzącej wody, aż woda zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj 1/2 szklanki zimnej wody i zagniataj do uzyskania gładkiego ciasta. Przykryj miskę szczelnie folią i pozostaw 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
W dużej niereaktywnej misce, wymieszać wieprzowinę, 2 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki wina ryżowego, pieprz i skrobia kukurydziana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Wino RyżoweWino Ryżowe
Sos SojowySos Sojowy
PieprzPieprz
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Niech marynować 30 minut.
3
Tymczasem, w małej misce, połączyć Suszone czarne grzyby i wrzącej wody na pokrycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Odstawić do miękkości, około 10 minut.
5
Odcedzić, wyciskając nadmiar płynu, spłukać, aby usunąć wszelkie ziarna, wyrzucić łodygi i grubo posiekać czapki. Odstawić.
6
W małej misce, wymieszać razem pozostałe 2 łyżki sosu sojowego, Pozostałe 1 łyżka wina ryżowego, sos ostrygowy, i cukier. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Wino RyżoweWino Ryżowe
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
W małej patelni sauté na umiarkowanym ogniu, rozgrzać olej sezamowy do gorąca, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać jajka i jajeczkować, aż miękko ustawi, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
9
Przełożyć do małej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na długi, równomierny cylinder o średnicy od 1 do 1 1/2 cala. Za pomocą ostrego noża pociąć cylinder poprzecznie na około 30 (3/4-do 1-cala) plastry. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj każdy kawałek do koła o średnicy 3 1/2 cala (o grubości około 1/8 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
NóżNóż
2
Pędzel 1 koło olejem sezamowym i wierzch drugim kółkiem. Powtórz z pozostałymi kółkami, aby utworzyć kanapki 15"."
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
3
Zwiń każdą "kanapkę" do średnicy 6 cali. (Naleśniki mogą być wykonane z wyprzedzeniem do tego punktu i zamrożone, warstwowe między pergaminem lub papierem woskowanym, do 1 miesiąca.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
4
Ciepła wok lub ciężkie duże sauté patelni na umiarkowanym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Szczotkować patelnię lekko z olejem arachidowym i gotować naleśniki" kanapki " w partiach, aż lekko złoty, około 3 minut na stronę, szczotkowanie patelni z olejem między każdą porcją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieść każdą "kanapkę", jak to zrobić na dużą płytkę i natychmiast oddzielić 2 połówki. Przykryć wilgotnym ręcznikiem podczas gotowania pozostałych naleśników. Utrzymuj ciepło, aż będzie gotowe do podania.
1
W wok lub ciężkie duże sauté patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać olej z orzeszków ziemnych, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać imbir, czosnek, połowa szalotki (reszta rezerwy do dekoracji), i wieprzowina i stir-smażyć, aż wieprzowina jest gotowane przez i karmelizowane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WieprzowinaWieprzowina
3
Dodaj czarne grzyby, kapustę, grzyby shiitake i ogórek i smażyć, aż warzywa będą miękkie, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
OgórekOgórek
KapustaKapusta
4
Dodać jajka i sos sojowy-wino ryżowe-sos ostrygowy mieszaniny i Stir-smażyć aż do ogrzania przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Wino RyżoweWino Ryżowe
Sos SojowySos Sojowy
JajkoJajko
5
Przełożyć do miski i udekorować pozostałymi szalotkami. Aby służyć, podzielić mieszaninę wieprzową między naleśniki i zwinąć, aby dołączyć mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
WieprzowinaWieprzowina
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn